
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
8 sztuk
125 gramów
2 łyżki
null
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos: dwie łyżki oliwy, łyżka posiekanej świeżej mięty, dwie łyżki octu z czerwonego wina, dwie łyżki soku pomarańczowego, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Obierz pomarańcze i pokrój na kawałki. Usuń błonki.
Krok 4
Pomidory pokrój w ósemki i usuń pestki.
Krok 5
Poszatkuj cebulę, Ser i awokado pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce.
Krok 6
Ponownie energicznie wymieszaj sos. Dodaj do sałatki i delikatnie wszystko połącz. Na końcu posyp grzankami Knorr.
Krok 2
Dodaj sałatkę Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























