Sałatka walencka

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

300 gramów

1 sztuka

125 gramów

100 gramów

2 sztuki

0

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos: dwie łyżki oliwy, łyżka posiekanej świeżej mięty, dwie łyżki octu z czerwonego wina, dwie łyżki soku pomarańczowego, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Obierz pomarańcze i pokrój na kawałki. Usuń błonki.

Krok 4

Pomidory pokrój w ósemki i usuń pestki.

Krok 5

Poszatkuj cebulę, Ser i awokado pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce.

Krok 6

Ponownie energicznie wymieszaj sos. Dodaj do sałatki i delikatnie wszystko połącz. Na końcu posyp grzankami Knorr.

Krok 2

Dodaj sałatkę Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej