
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
8 sztuk
125 gramów
2 łyżki
null
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos: dwie łyżki oliwy, łyżka posiekanej świeżej mięty, dwie łyżki octu z czerwonego wina, dwie łyżki soku pomarańczowego, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Obierz pomarańcze i pokrój na kawałki. Usuń błonki.
Krok 4
Pomidory pokrój w ósemki i usuń pestki.
Krok 5
Poszatkuj cebulę, Ser i awokado pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce.
Krok 6
Ponownie energicznie wymieszaj sos. Dodaj do sałatki i delikatnie wszystko połącz. Na końcu posyp grzankami Knorr.
Krok 2
Dodaj sałatkę Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej