Sałatka walencka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka walencka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

300 gramów

8 sztuk

125 gramów

2 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos: dwie łyżki oliwy, łyżka posiekanej świeżej mięty, dwie łyżki octu z czerwonego wina, dwie łyżki soku pomarańczowego, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Obierz pomarańcze i pokrój na kawałki. Usuń błonki.

Krok 4

Pomidory pokrój w ósemki i usuń pestki.

Krok 5

Poszatkuj cebulę, Ser i awokado pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce.

Krok 6

Ponownie energicznie wymieszaj sos. Dodaj do sałatki i delikatnie wszystko połącz. Na końcu posyp grzankami Knorr.

Krok 2

Dodaj sałatkę Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka walencka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej