
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
8 sztuk
125 gramów
2 łyżki
null
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos: dwie łyżki oliwy, łyżka posiekanej świeżej mięty, dwie łyżki octu z czerwonego wina, dwie łyżki soku pomarańczowego, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Obierz pomarańcze i pokrój na kawałki. Usuń błonki.
Krok 4
Pomidory pokrój w ósemki i usuń pestki.
Krok 5
Poszatkuj cebulę, Ser i awokado pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce.
Krok 6
Ponownie energicznie wymieszaj sos. Dodaj do sałatki i delikatnie wszystko połącz. Na końcu posyp grzankami Knorr.
Krok 2
Dodaj sałatkę Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej