Grillowana sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana sałatka

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

8 sztuk

2 sztuki

12 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

50 mililitrów

150 mililitrów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukałam, porwałam na kawałki i włożyłam do dużej salaterki.Warzywa i pieczarki pokroiłam w duże kawałki i razem z oliwkami nadziałam na długą wykałaczkę i upiekłam na grillu. Gotowe zdjęłam ze szpatułek i wsypałam na sałatę.Szczypiorek drobno posiekałam i posypałam sałatkę.Po chwili dołączył jeszcze osączony ser feta.

Krok 2

Przygotowałam sos vinegrette.Wszystkie składniki sosu umieściłam w słoiku.Dokładnie zakręciłam i kilkanaście razy mocno potrząsałam słoikiem,aby składniki się wymieszały.

Krok 3

Tak przygotowany sosem polałam sałatkę.Oczywiscie nie wszystkim.Wykorzystałam 4-5 łyżek,a resztę odstawiłam w zakręconym słoiku do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej