Bukiet sałat

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

274 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

5 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy Włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Bukiet sałat  - Krok 1

Krok 2

Pokrój ogórka, pieczarki oraz jajka na twardo.

Bukiet sałat  - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj oliwki.

Bukiet sałat  - Krok 3

Krok 4

Wszystkie sałaty oraz szpinak umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i przełóż do dużej miski. Do sałat dodaj pozostałe składniki. Następnie polej wcześniej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.

Bukiet sałat  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowując sałatkę, możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.

2

Opinie o przepisie

  • Daria Mleczko

    Daria Mleczko , 31.03.2020

    TAK* Fajny przepis - proponowałabym jeszcze dodać około 1 szklankę nasion ze słonecznika i 3 łyżki nasion chia co wzbogaci bukiet sałat w dodatkowe składniki odżywcze. Słonecznik należy przed dodaniem rozmoczyć w miseczce ciepłej wody, żeby stał się miękki i dobrze skomponował z pozostałymi składnikami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • anna dreczko

    anna dreczko , 16.05.2017

    perfect

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Galantyna z kaczki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bukiet sałat Bukiet sałat

Bukiet sałat to świetne rozwiązanie na lekką kolację, lunch do pracy, dodatek do obiadu lub przyjęcie. Całość łączy pyszny sos sałatkowy z włoskimi przyprawami. Jedną z sałat, którą wykorzystać możesz do jej przygotowania jest lollo rosso, czyli ozdobna odmiana sałaty karbowanej charakteryzująca się bordowymi lub ciemnoczerwonymi liśćmi. Posiada ona gorzkawy, lekko orzechowy smak. Poza sałatkami, dobrze sprawdza się także do kanapek. Do przyrządzenia tej sałatki wykorzystać możesz także sałatę lollo bianco o postrzępionych, jasnozielonych lub żółtawych, mocno karbowanych liściach. W smaku jest ona delikatna i lekko orzechowa. Liście tej sałaty przez długi czas pozostają świeże i nie zmieniają swojego smaku. Równie dobrze sprawdzi się tu sałata radicchio, która z wyglądu przypomina główkę czerwonej kapusty, w smaku natomiast, zbliżona jest do cykorii. Jej smak jest nieco gorzkawy. Nadaje się ona zarówno do pieczenia, duszenia, zapiekania, jak i grillowania.