
Składniki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
5 sztuk
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy Włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Pokrój ogórka, pieczarki oraz jajka na twardo.

Krok 3
Następnie dodaj oliwki.

Krok 4
Wszystkie sałaty oraz szpinak umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i przełóż do dużej miski. Do sałat dodaj pozostałe składniki. Następnie polej wcześniej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę, możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bukiet sałat
Bukiet sałat to świetne rozwiązanie na lekką kolację, lunch do pracy, dodatek do obiadu lub przyjęcie. Całość łączy pyszny sos sałatkowy z włoskimi przyprawami. Jedną z sałat, którą wykorzystać możesz do jej przygotowania jest lollo rosso, czyli ozdobna odmiana sałaty karbowanej charakteryzująca się bordowymi lub ciemnoczerwonymi liśćmi. Posiada ona gorzkawy, lekko orzechowy smak. Poza sałatkami, dobrze sprawdza się także do kanapek. Do przyrządzenia tej sałatki wykorzystać możesz także sałatę lollo bianco o postrzępionych, jasnozielonych lub żółtawych, mocno karbowanych liściach. W smaku jest ona delikatna i lekko orzechowa. Liście tej sałaty przez długi czas pozostają świeże i nie zmieniają swojego smaku. Równie dobrze sprawdzi się tu sałata radicchio, która z wyglądu przypomina główkę czerwonej kapusty, w smaku natomiast, zbliżona jest do cykorii. Jej smak jest nieco gorzkawy. Nadaje się ona zarówno do pieczenia, duszenia, zapiekania, jak i grillowania.