Bukiet sałat

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

274 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy Włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Bukiet sałat  - Krok 1

Krok 2

Pokrój ogórka, pieczarki oraz jajka na twardo.

Bukiet sałat  - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj oliwki.

Bukiet sałat  - Krok 3

Krok 4

Wszystkie sałaty oraz szpinak umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i przełóż do dużej miski. Do sałat dodaj pozostałe składniki. Następnie polej wcześniej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.

Bukiet sałat  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowując sałatkę, możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.

1

Opinie o przepisie

  • anna dreczko

    anna dreczko

    perfect

    Odpowiedz Odpowiedz
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bukiet sałat Bukiet sałat

Bukiet sałat to świetne rozwiązanie na lekką kolację, lunch do pracy, dodatek do obiadu lub przyjęcie. Całość łączy pyszny sos sałatkowy z włoskimi przyprawami. Jedną z sałat, którą wykorzystać możesz do jej przygotowania jest lollo rosso, czyli ozdobna odmiana sałaty karbowanej charakteryzująca się bordowymi lub ciemnoczerwonymi liśćmi. Posiada ona gorzkawy, lekko orzechowy smak. Poza sałatkami, dobrze sprawdza się także do kanapek. Do przyrządzenia tej sałatki wykorzystać możesz także sałatę lollo bianco o postrzępionych, jasnozielonych lub żółtawych, mocno karbowanych liściach. W smaku jest ona delikatna i lekko orzechowa. Liście tej sałaty przez długi czas pozostają świeże i nie zmieniają swojego smaku. Równie dobrze sprawdzi się tu sałata radicchio, która z wyglądu przypomina główkę czerwonej kapusty, w smaku natomiast, zbliżona jest do cykorii. Jej smak jest nieco gorzkawy. Nadaje się ona zarówno do pieczenia, duszenia, zapiekania, jak i grillowania.