Bukiet sałat przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bukiet sałat

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
336 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

5 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy Włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Bukiet sałat  - Krok 1

Krok 2

Pokrój ogórka, pieczarki oraz jajka na twardo.

Bukiet sałat  - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj oliwki.

Bukiet sałat  - Krok 3

Krok 4

Wszystkie sałaty oraz szpinak umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i przełóż do dużej miski. Do sałat dodaj pozostałe składniki. Następnie polej wcześniej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.

Bukiet sałat  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowując sałatkę, możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.

2

Opinie o przepisie

  • Daria Mleczko

    Daria Mleczko , 31.03.2020

    TAK* Fajny przepis - proponowałabym jeszcze dodać około 1 szklankę nasion ze słonecznika i 3 łyżki nasion chia co wzbogaci bukiet sałat w dodatkowe składniki odżywcze. Słonecznik należy przed dodaniem rozmoczyć w miseczce ciepłej wody, żeby stał się miękki i dobrze skomponował z pozostałymi składnikami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • anna dreczko

    anna dreczko , 16.05.2017

    perfect

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bukiet sałat  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegańskie tacos
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bukiet sałat Bukiet sałat

Bukiet sałat to świetne rozwiązanie na lekką kolację, lunch do pracy, dodatek do obiadu lub przyjęcie. Całość łączy pyszny sos sałatkowy z włoskimi przyprawami. Jedną z sałat, którą wykorzystać możesz do jej przygotowania jest lollo rosso, czyli ozdobna odmiana sałaty karbowanej charakteryzująca się bordowymi lub ciemnoczerwonymi liśćmi. Posiada ona gorzkawy, lekko orzechowy smak. Poza sałatkami, dobrze sprawdza się także do kanapek. Do przyrządzenia tej sałatki wykorzystać możesz także sałatę lollo bianco o postrzępionych, jasnozielonych lub żółtawych, mocno karbowanych liściach. W smaku jest ona delikatna i lekko orzechowa. Liście tej sałaty przez długi czas pozostają świeże i nie zmieniają swojego smaku. Równie dobrze sprawdzi się tu sałata radicchio, która z wyglądu przypomina główkę czerwonej kapusty, w smaku natomiast, zbliżona jest do cykorii. Jej smak jest nieco gorzkawy. Nadaje się ona zarówno do pieczenia, duszenia, zapiekania, jak i grillowania.