
Składniki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
5 sztuk
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy Włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Pokrój ogórka, pieczarki oraz jajka na twardo.

Krok 3
Następnie dodaj oliwki.

Krok 4
Wszystkie sałaty oraz szpinak umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i przełóż do dużej miski. Do sałat dodaj pozostałe składniki. Następnie polej wcześniej przygotowanym sosem, wymieszaj i podawaj.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę, możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bukiet sałat
Bukiet sałat to świetne rozwiązanie na lekką kolację, lunch do pracy, dodatek do obiadu lub przyjęcie. Całość łączy pyszny sos sałatkowy z włoskimi przyprawami. Jedną z sałat, którą wykorzystać możesz do jej przygotowania jest lollo rosso, czyli ozdobna odmiana sałaty karbowanej charakteryzująca się bordowymi lub ciemnoczerwonymi liśćmi. Posiada ona gorzkawy, lekko orzechowy smak. Poza sałatkami, dobrze sprawdza się także do kanapek. Do przyrządzenia tej sałatki wykorzystać możesz także sałatę lollo bianco o postrzępionych, jasnozielonych lub żółtawych, mocno karbowanych liściach. W smaku jest ona delikatna i lekko orzechowa. Liście tej sałaty przez długi czas pozostają świeże i nie zmieniają swojego smaku. Równie dobrze sprawdzi się tu sałata radicchio, która z wyglądu przypomina główkę czerwonej kapusty, w smaku natomiast, zbliżona jest do cykorii. Jej smak jest nieco gorzkawy. Nadaje się ona zarówno do pieczenia, duszenia, zapiekania, jak i grillowania.



































