Surówka z czerwonej kapusty I przepis – Zobacz na przepisy.pl

Surówka z czerwonej kapusty I

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem. Dodać Kostki Rosołu z kury Knorr. Wodę odlać i kapustę skropić skokiem z cytryny i przestudzić.

Krok 2

Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jabłka starte na grubej tarce oraz posiekany szczypiorek.

Krok 3

Do sałatki dodaj oliwę, dopraw pieprzem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej