Surówka z czerwonej kapusty I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty I

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem. Dodać Kostki Rosołu z kury Knorr. Wodę odlać i kapustę skropić skokiem z cytryny i przestudzić.

Krok 2

Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jabłka starte na grubej tarce oraz posiekany szczypiorek.

Krok 3

Do sałatki dodaj oliwę, dopraw pieprzem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej