Surówka z czerwonej kapusty I

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem. Dodać Kostki Rosołu z kury Knorr. Wodę odlać i kapustę skropić skokiem z cytryny i przestudzić.

Krok 2

Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jabłka starte na grubej tarce oraz posiekany szczypiorek.

Krok 3

Do sałatki dodaj oliwę, dopraw pieprzem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty I  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik z jogurtów greckich
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej