
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem. Dodać Kostki Rosołu z kury Knorr. Wodę odlać i kapustę skropić skokiem z cytryny i przestudzić.
Krok 2
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jabłka starte na grubej tarce oraz posiekany szczypiorek.
Krok 3
Do sałatki dodaj oliwę, dopraw pieprzem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej