
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem. Dodać Kostki Rosołu z kury Knorr. Wodę odlać i kapustę skropić skokiem z cytryny i przestudzić.
Krok 2
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jabłka starte na grubej tarce oraz posiekany szczypiorek.
Krok 3
Do sałatki dodaj oliwę, dopraw pieprzem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej