Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 garść

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ogórka. Jedna limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok ,druga pokrój w cząstki z jabłka usuń gniazdo nasienne.

Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - Krok 1

Krok 2

Wiórki kokosowe upraż na patelni na złoty kolor. Rant szklanek zanurz w soku z limonki a następnie obtocz w uprażonych wiórkach kokosa. Szklanki odstaw na bok.

Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - Krok 2

Krok 3

Umyte składniki umieść w kielichu blendera, szpinak , pietruszkę, jedno kłącze trawy cytrynowej, ogórki , banana, jabłko, sok i skórkę otartą z limonki, miód cukier, oliwę z oliwek przyprawy Knorr. Wszystko razem miksuj długo aż masa dobrze się rozdrobni. Koktajl przed nalaniem do szklanek przecedź przez sito aby usunąć łykowate kawałki trawy cytrynowej.

Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - Krok 3

Krok 4

Szklankę z napojem podawaj z trawa cytrynowa cząstka limonki i natka pietruszki.

Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiemSzalona przejażdżka zielonym tuk tukiem

Różnorodność Indii odzwierciedla się m.in. w wyjątkowej i zróżnicowanej kuchni tego kraju. Kiedy będziemy mieć ochotę na kulinarną podróż w tym orientalnym kierunku, sięgnijmy po zielony koktajl, który zaskoczy nas interesującym połączeniem dobrze znanych z naszych kuchni składników. Został on uzupełniony o wyraziste dodatki i przyprawy. Trawa cytrynowa, ogórek i limonka przyniosą orzeźwienie, które w połączeniu ze szpinakiem, bananem i jabłkiem pozwoli nam cieszyć się smakiem i zapachem lata zamkniętym w postaci pysznego koktajlu.

Dla kogo?

Koktajl „Zielona przejażdżka zielonym tuk tukiem” to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy szukają oryginalnych i ciekawych połączeń smakowych.

Na jaką okazję?

Ten odświeżający koktajl sprawdzi się idealnie w formie posiłku lub przekąski w cieplejsze dni.

Czy wiesz, że?

W gorące i upalne dni kwaśne potrawy pomogą nam schłodzić organizm.

Dla urozmaicenia:

Jeżeli nie przepadamy za smakiem szpinaku, do przygotowania koktajlu wykorzystać możemy natkę pietruszki.