Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 garść

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ogórka. Jedna limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok ,druga pokrój w cząstki z jabłka usuń gniazdo nasienne.

Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - Krok 1

Krok 2

Wiórki kokosowe upraż na patelni na złoty kolor. Rant szklanek zanurz w soku z limonki a następnie obtocz w uprażonych wiórkach kokosa. Szklanki odstaw na bok.

Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - Krok 2

Krok 3

Umyte składniki umieść w kielichu blendera, szpinak , pietruszkę, jedno kłącze trawy cytrynowej, ogórki , banana, jabłko, sok i skórkę otartą z limonki, miód cukier, oliwę z oliwek przyprawy Knorr. Wszystko razem miksuj długo aż masa dobrze się rozdrobni. Koktajl przed nalaniem do szklanek przecedź przez sito aby usunąć łykowate kawałki trawy cytrynowej.

Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - Krok 3

Krok 4

Szklankę z napojem podawaj z trawa cytrynowa cząstka limonki i natka pietruszki.

Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szalona przejażdżka zielonym tuk tukiemSzalona przejażdżka zielonym tuk tukiem

Różnorodność Indii odzwierciedla się m.in. w wyjątkowej i zróżnicowanej kuchni tego kraju. Kiedy będziemy mieć ochotę na kulinarną podróż w tym orientalnym kierunku, sięgnijmy po zielony koktajl, który zaskoczy nas interesującym połączeniem dobrze znanych z naszych kuchni składników. Został on uzupełniony o wyraziste dodatki i przyprawy. Trawa cytrynowa, ogórek i limonka przyniosą orzeźwienie, które w połączeniu ze szpinakiem, bananem i jabłkiem pozwoli nam cieszyć się smakiem i zapachem lata zamkniętym w postaci pysznego koktajlu.

Dla kogo?

Koktajl „Zielona przejażdżka zielonym tuk tukiem” to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy szukają oryginalnych i ciekawych połączeń smakowych.

Na jaką okazję?

Ten odświeżający koktajl sprawdzi się idealnie w formie posiłku lub przekąski w cieplejsze dni.

Czy wiesz, że?

W gorące i upalne dni kwaśne potrawy pomogą nam schłodzić organizm.

Dla urozmaicenia:

Jeżeli nie przepadamy za smakiem szpinaku, do przygotowania koktajlu wykorzystać możemy natkę pietruszki.