Nigviziani badrigiani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nigviziani badrigiani

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
465 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana w grube plastry, posyp solą i pozostaw na 5 minut, po czym odciśnij sok.

Krok 2

Tak przygotowane plastry smaż na głębokim tłuszczu, do momentu, kiedy zrobią się zupełnie miękkie. Po usmażeniu ułóż je na pergaminie, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Krok 3

Oczyść orzechy, włóż je do moździerza bądź do miksera i rozbij na jednolitą masę.

Krok 4

Następnie dodaj około 50 mililitrów zimnej wody, sok z cytryny, pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr oraz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Krok 5

Dodaj kwiaty nagietka i posiekane natki pietruszki i kolendry. Dokładnie wymieszaj, by powstała gęsta i miękka masa.

Krok 6

Nałóż pastę na plastry bakłażana i zwiń je w roladki. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Martyna Tatarwicz

    Martyna Tatarwicz , 29.10.2017

    36 minutes

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nigviziani badrigianiNigviziani badrigiani

Pokrój bakłażana w grube plastry, posyp solą i pozostaw na 5 minut, po czym odciśnij sok.