
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój bakłażana w grube plastry, posyp solą i pozostaw na 5 minut, po czym odciśnij sok.
Krok 2
Tak przygotowane plastry smaż na głębokim tłuszczu, do momentu, kiedy zrobią się zupełnie miękkie. Po usmażeniu ułóż je na pergaminie, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Krok 3
Oczyść orzechy, włóż je do moździerza bądź do miksera i rozbij na jednolitą masę.
Krok 4
Następnie dodaj około 50 mililitrów zimnej wody, sok z cytryny, pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr oraz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.
Krok 5
Dodaj kwiaty nagietka i posiekane natki pietruszki i kolendry. Dokładnie wymieszaj, by powstała gęsta i miękka masa.
Krok 6
Nałóż pastę na plastry bakłażana i zwiń je w roladki. Podawaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Nigviziani badrigiani

