Nigviziani badrigiani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nigviziani badrigiani

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

451 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana w grube plastry, posyp solą i pozostaw na 5 minut, po czym odciśnij sok.

Krok 2

Tak przygotowane plastry smaż na głębokim tłuszczu, do momentu, kiedy zrobią się zupełnie miękkie. Po usmażeniu ułóż je na pergaminie, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Krok 3

Oczyść orzechy, włóż je do moździerza bądź do miksera i rozbij na jednolitą masę.

Krok 4

Następnie dodaj około 50 mililitrów zimnej wody, sok z cytryny, pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr oraz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Krok 5

Dodaj kwiaty nagietka i posiekane natki pietruszki i kolendry. Dokładnie wymieszaj, by powstała gęsta i miękka masa.

Krok 6

Nałóż pastę na plastry bakłażana i zwiń je w roladki. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Martyna Tatarwicz

    Martyna Tatarwicz , 29.10.2017

    36 minutes

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nigviziani badrigiani - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej