
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
4 łyżki
2 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr połącz z wodą oraz jajkiem i odstaw na 10 min.

Krok 2
Surowego ziemniaka zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do ciasta ziemniaczanego. Dodaj 3 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej. Wymieszaj.

Krok 3
Cebulkę i czosnek posiekaj i podsmaż na maśle.

Krok 4
Pieczarki zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Całość duś ok. 15 minut, aż większość płynu wyparuje i farsz zgęstnieje. Na koniec dodaj bułkę tartą i wymieszaj.

Krok 5
Farsz pieczarkowy dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr oraz majerankiem i dokładnie wymieszaj.

Krok 6
Nakładaj farsz do ciasta i formuj w dłoniach cygara, czyli klasyczne kartacze.

Krok 7
Kartacze gotuj delikatnie w wodzie ok. 5 minut po wypłynięciu. Następnie przełóż je na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmaż, aż skórka zrobi się rumiana. Podawaj z ulubionym sosem, np. pieczarkowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej