Kartacze pieczarkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kartacze pieczarkowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

68

1153 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

576 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1286 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

2 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr połącz z wodą oraz jajkiem i odstaw na 10 min.

Kartacze pieczarkowe - Krok 1

Krok 2

Surowego ziemniaka zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do ciasta ziemniaczanego. Dodaj 3 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej. Wymieszaj.

Kartacze pieczarkowe - Krok 2

Krok 3

Cebulkę i czosnek posiekaj i podsmaż na maśle.

Kartacze pieczarkowe - Krok 3

Krok 4

Pieczarki zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Całość duś ok. 15 minut, aż większość płynu wyparuje i farsz zgęstnieje. Na koniec dodaj bułkę tartą i wymieszaj.

Kartacze pieczarkowe - Krok 4

Krok 5

Farsz pieczarkowy dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr oraz majerankiem i dokładnie wymieszaj.

Kartacze pieczarkowe - Krok 5

Krok 6

Nakładaj farsz do ciasta i formuj w dłoniach cygara, czyli klasyczne kartacze.

Kartacze pieczarkowe - Krok 6

Krok 7

Kartacze gotuj delikatnie w wodzie ok. 5 minut po wypłynięciu. Następnie przełóż je na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmaż, aż skórka zrobi się rumiana. Podawaj z ulubionym sosem, np. pieczarkowym.

Kartacze pieczarkowe - Krok 7
4

Opinie o przepisie

  • Iwona Wenerowicz

    Iwona Wenerowicz , 17.09.2020

    było ok.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • wieslaw malinowski

    wieslaw malinowski , 05.04.2019

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • wieslaw malinowski

    wieslaw malinowski , 05.04.2019

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • szczepan wiergan

    szczepan wiergan , 05.04.2019

    bardzo apetycznie to wygląda....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej