Kartacze pieczarkowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

67

1072 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

561 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1231 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

2 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr połącz z wodą oraz jajkiem i odstaw na 10 min.

Kartacze pieczarkowe - Krok 1

Krok 2

Surowego ziemniaka zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do ciasta ziemniaczanego. Dodaj 3 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej. Wymieszaj.

Kartacze pieczarkowe - Krok 2

Krok 3

Cebulkę i czosnek posiekaj i podsmaż na maśle.

Kartacze pieczarkowe - Krok 3

Krok 4

Pieczarki zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Całość duś ok. 15 minut, aż większość płynu wyparuje i farsz zgęstnieje. Na koniec dodaj bułkę tartą i wymieszaj.

Kartacze pieczarkowe - Krok 4

Krok 5

Farsz pieczarkowy dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr oraz majerankiem i dokładnie wymieszaj.

Kartacze pieczarkowe - Krok 5

Krok 6

Nakładaj farsz do ciasta i formuj w dłoniach cygara, czyli klasyczne kartacze.

Kartacze pieczarkowe - Krok 6

Krok 7

Kartacze gotuj delikatnie w wodzie ok. 5 minut po wypłynięciu. Następnie przełóż je na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmaż, aż skórka zrobi się rumiana. Podawaj z ulubionym sosem, np. pieczarkowym.

Kartacze pieczarkowe - Krok 7
3

Opinie o przepisie

  • wieslaw malinowski

    wieslaw malinowski , 05.04.2019

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • wieslaw malinowski

    wieslaw malinowski , 05.04.2019

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • szczepan wiergan

    szczepan wiergan , 05.04.2019

    bardzo apetycznie to wygląda....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kartacze pieczarkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej