Morelowe kluseczki

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 szklanka

9 sztuk

1 opakowanie

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z moreli wyjmij pestki, obierz, a miąższ pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Jajko dokładnie roztrzep widelcem, połącz z mlekiem, mąką, 1 łyżką cukru i szczyptą soli.

Krok 3

Do ciasta dodaj morele i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Łyżkę zanurzaj w mące, nabieraj ciasto i kładź kluski na wrzącą, lekko osoloną wodę. Gotuj do momentu, gdy wypłyną.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z cukrem waniliowym i łyżką białego cukru. Polej kluski.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej