
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
1 szklanka
9 sztuk
1 opakowanie
0.75 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z moreli wyjmij pestki, obierz, a miąższ pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Jajko dokładnie roztrzep widelcem, połącz z mlekiem, mąką, 1 łyżką cukru i szczyptą soli.
Krok 3
Do ciasta dodaj morele i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Łyżkę zanurzaj w mące, nabieraj ciasto i kładź kluski na wrzącą, lekko osoloną wodę. Gotuj do momentu, gdy wypłyną.
Krok 5
Jogurt wymieszaj z cukrem waniliowym i łyżką białego cukru. Polej kluski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej