PRZEPISY.PL

Szybkie leczo z cukinii jest pełne smaku i aromatu.

Leczo z cukinii - autor: przepisy.pl

Leczo z cukinii

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
359
osób dodało do Mniamlisty
359
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • słodka mielona papryka15 g
  • ostra papryka w proszku10 g
  • koncentrat pomidorowy40 g
  • tłuszcz do smażenia
Leczo z cukinii – krok 1

Krok 1

Cukinie pokrój wzdłuż na pół, potem ponownie na pół. Usuń nożem pestki odcinając je wzdłuż od zielonej części. Pokrój w kawałki.
Leczo z cukinii – krok 2

Krok 2

Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę. Pomidory w dużą kostkę.
Leczo z cukinii – krok 3

Krok 3

Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smaż cebulę i czosnek. Następnie dodaj cukinię oraz mieloną paprykę. Smaż jeszcze przez chwilę, dodaj koncentrat pomidorowy i świeże pomidory oraz wlej około 0,5 litra wody.
Leczo z cukinii – krok 4

Krok 4

Fix Spaghetti Napoli Knorr rozprowadź w niewielkiej ilości wody.
Leczo z cukinii – krok 5

Krok 5

Dodaj do leczo i zagotuj. Leczo możesz podawać jako samodzielną potrawę bezmięsną lub, na przykład z kiełbasą na ciepło lub na zimno lub,jako dodatek do dań mięsnych.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Spaghetti Napoli KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

552
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
104
osoby dodały do Mniamlisty
45''
2
Łatwe
167
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Średnie
105
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie