Leczo z kluskami lanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z kluskami lanymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę połącz z jajkami na gładką masę. Zagotuj wodę i wlewaj masę mączna lekko rozdrabniając kluski widelcem. Gotuj 5 min i odcedź kluski.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść z nasion i pokrój w paski, cebulę w piórka. Cukinię przetnij wzdłuż na 4 i wytnij nasiona, następnie pokrój w plastry, z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i lekko ją podsmaż, dodaj resztę warzyw, smaż 5 min.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 3

Krok 4

Dodaj wodę oraz Fix Knorr, dokładnie wszystko wymieszaj. Duś ok 5 min. Do gotowego leczo dodaj kluski lane, wymieszaj i podawaj udekorowane posiekaną natką pietruszki.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej