
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę połącz z jajkami na gładką masę. Zagotuj wodę i wlewaj masę mączna lekko rozdrabniając kluski widelcem. Gotuj 5 min i odcedź kluski.

Krok 2
Papryki oczyść z nasion i pokrój w paski, cebulę w piórka. Cukinię przetnij wzdłuż na 4 i wytnij nasiona, następnie pokrój w plastry, z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.

Krok 3
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i lekko ją podsmaż, dodaj resztę warzyw, smaż 5 min.

Krok 4
Dodaj wodę oraz Fix Knorr, dokładnie wszystko wymieszaj. Duś ok 5 min. Do gotowego leczo dodaj kluski lane, wymieszaj i podawaj udekorowane posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej