Leczo z kluskami lanymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę połącz z jajkami na gładką masę. Zagotuj wodę i wlewaj masę mączna lekko rozdrabniając kluski widelcem. Gotuj 5 min i odcedź kluski.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść z nasion i pokrój w paski, cebulę w piórka. Cukinię przetnij wzdłuż na 4 i wytnij nasiona, następnie pokrój w plastry, z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i lekko ją podsmaż, dodaj resztę warzyw, smaż 5 min.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 3

Krok 4

Dodaj wodę oraz Fix Knorr, dokładnie wszystko wymieszaj. Duś ok 5 min. Do gotowego leczo dodaj kluski lane, wymieszaj i podawaj udekorowane posiekaną natką pietruszki.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej