Leczo z kluskami lanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z kluskami lanymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę połącz z jajkami na gładką masę. Zagotuj wodę i wlewaj masę mączna lekko rozdrabniając kluski widelcem. Gotuj 5 min i odcedź kluski.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść z nasion i pokrój w paski, cebulę w piórka. Cukinię przetnij wzdłuż na 4 i wytnij nasiona, następnie pokrój w plastry, z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i lekko ją podsmaż, dodaj resztę warzyw, smaż 5 min.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 3

Krok 4

Dodaj wodę oraz Fix Knorr, dokładnie wszystko wymieszaj. Duś ok 5 min. Do gotowego leczo dodaj kluski lane, wymieszaj i podawaj udekorowane posiekaną natką pietruszki.

Leczo z kluskami lanymi - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywne leczo
czas przygotowania
27 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z kluskami lanymiLeczo z kluskami lanymi

Mąkę połącz z jajkami na gładką masę. Zagotuj wodę i wlewaj masę mączna lekko rozdrabniając kluski widelcem. Gotuj 5 min i odcedź kluski.