
Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 kilogram
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 puszka
250 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku podsmażyć mięso i cebulę; dodać pokrojoną w kostkę paprykę, a po chwili również cukinię.
Krok 2
Doprawić solą i pieprzem, papryką ostrą i słodką. Smażyć około 10 min. Dodać pomidory z puszki i gotować jeszcze 5 min.
Krok 3
Następnie dodać passatę pomidorową i pogotować jeszcze 5 min. Można doprawić świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej