Leczo z cukinii z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z cukinii z mięsem mielonym

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 kilogram

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 puszka

250 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku podsmażyć mięso i cebulę; dodać pokrojoną w kostkę paprykę, a po chwili również cukinię.

Krok 2

Doprawić solą i pieprzem, papryką ostrą i słodką. Smażyć około 10 min. Dodać pomidory z puszki i gotować jeszcze 5 min.

Krok 3

Następnie dodać passatę pomidorową i pogotować jeszcze 5 min. Można doprawić świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej