
Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 kilogram
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 puszka
250 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku podsmażyć mięso i cebulę; dodać pokrojoną w kostkę paprykę, a po chwili również cukinię.
Krok 2
Doprawić solą i pieprzem, papryką ostrą i słodką. Smażyć około 10 min. Dodać pomidory z puszki i gotować jeszcze 5 min.
Krok 3
Następnie dodać passatę pomidorową i pogotować jeszcze 5 min. Można doprawić świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej