Leczo z cukinii z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z cukinii z mięsem mielonym

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 kilogram

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 puszka

250 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku podsmażyć mięso i cebulę; dodać pokrojoną w kostkę paprykę, a po chwili również cukinię.

Krok 2

Doprawić solą i pieprzem, papryką ostrą i słodką. Smażyć około 10 min. Dodać pomidory z puszki i gotować jeszcze 5 min.

Krok 3

Następnie dodać passatę pomidorową i pogotować jeszcze 5 min. Można doprawić świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z cukinii z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dip serowo-bazyliowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej