
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2000 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, rybę oczyść i włóż do garnka.
Krok 2
Zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liście laurowe oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj pół godziny, ostudź.
Krok 3
Przecedź i rozdrobnij mięso rybie. Ugotowaną i przestudzoną marchew z wywaru posiekaj i znów dodaj do wywaru, zagotuj.
Krok 4
Dodaj posiekany koperek, ewentualnie dopraw do smaku, podawaj z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejInne przepisy
Juszka wigilijna
Dla tych, którzy mogą nie wiedzieć, przyda się pewnie krótkie wytłumaczenie – juszka jest popularną ukraińską zupą, która często pojawia się także na polskich stołach, zwłaszcza w święta Bożego Narodzenia. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować juszkę wigilijną. Najważniejszym składnikiem tej zupy jest ryba lub tylko sama rybia głowa, z której należy usunąć oczy i skrzela. Dobrze, jeśli będzie to karp, ale sprawdzą się także inne ryby słodkowodne, czyli np. karaś, lin lub leszcz. Wywar do zupy gotuje się z warzyw, takich jak: cebula, seler i marchewka oraz przyprawia liściem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Pod koniec gotowania do garnka z zupą wsyp także posiekany koperek. Aby nadać potrawie jeszcze bardziej wigilijny i wykwintny charakter, dodaj do niej suszone prawdziwki, wcześniej namoczone, podgotowane i pokrojone w paski. Juszkę podawaj na gorąco z dodatkiem pokrojonych w grubą kostkę, ugotowanych ziemniaków. Wypróbuj nasz przepis na tę oryginalną, świąteczną potrawę.