Rosół z kapustą włoską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kapustą włoską

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka oczyszczamy, obieramy włoszczyznę. Gotujemy razem z kawałkiem kapusty włoskiej w 2 litrach wody przez 45 minut.

Krok 2

Wywar odcedzamy, rozpuszczamy w nim rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Dodajemy pokrojoną marchewką i kapustę. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 3

Podajemy z makaronem nitki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej