Rosół z kapustą włoską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kapustą włoską

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka oczyszczamy, obieramy włoszczyznę. Gotujemy razem z kawałkiem kapusty włoskiej w 2 litrach wody przez 45 minut.

Krok 2

Wywar odcedzamy, rozpuszczamy w nim rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Dodajemy pokrojoną marchewką i kapustę. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 3

Podajemy z makaronem nitki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej