Rosół z kapustą włoską

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka oczyszczamy, obieramy włoszczyznę. Gotujemy razem z kawałkiem kapusty włoskiej w 2 litrach wody przez 45 minut.

Krok 2

Wywar odcedzamy, rozpuszczamy w nim rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Dodajemy pokrojoną marchewką i kapustę. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 3

Podajemy z makaronem nitki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Rosół z kury
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej