
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 pęczek
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ćwiartkę z kurczaka oczyszczamy, obieramy włoszczyznę. Gotujemy razem z kawałkiem kapusty włoskiej w 2 litrach wody przez 45 minut.
Krok 2
Wywar odcedzamy, rozpuszczamy w nim rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Dodajemy pokrojoną marchewką i kapustę. Gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 3
Podajemy z makaronem nitki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej