Rosół z kapustą włoską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kapustą włoską

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka oczyszczamy, obieramy włoszczyznę. Gotujemy razem z kawałkiem kapusty włoskiej w 2 litrach wody przez 45 minut.

Krok 2

Wywar odcedzamy, rozpuszczamy w nim rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Dodajemy pokrojoną marchewką i kapustę. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 3

Podajemy z makaronem nitki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kapustą włoską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rosół z kury
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej