Rosół z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z pieczarkami

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
515 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

455 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 litra

50 dekagramów

25 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

8 dekagramów

3 dekagramy

5 dekagramów

4 listków

5 ziaren

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurę, oczyść i pokrój warzywa. Do zimnej wody włóż kurę oraz warzywa.

Rosół z pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj powoli, do uzyskania wywaru.

Rosół z pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Pokrój pieczarki i cebulę, następnie razem podsmaż.

Rosół z pieczarkami  - Krok 3

Krok 4

Dodaj bulionetkę Knorr.

Rosół z pieczarkami  - Krok 4

Krok 5

Rosół przecedź, dodaj cebulę i pieczarki, kapary, natkę pietruszki i chrzan.

Rosół z pieczarkami  - Krok 5

Krok 6

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Rosół z pieczarkami podawaj zaraz po ugotowaniu, a mięso wykorzystaj do drugiego dania.

Rosół z pieczarkami  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Po przygotowaniu tego dania możesz zrobić jeszcze Krokiety z mięsa z rosołu. ZERO WASTE w kuchni.

1

Opinie o przepisie

  • Maria Trinkt Becks

    Maria Trinkt Becks , 18.03.2018

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z pieczarkami Rosół z pieczarkami

Nic tak nie kojarzy się rodzinnym obiadem jak pyszny rosół. Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby tej zupy. Dlatego też gotując rosół dla domowników czy gości zapewniasz sobie ich uznanie. Podpowiemy ci, jak urozmaicić tę typowo polską potrawę dodając do niej… pieczarki. Zdziwiona? Zupełnie niepotrzebnie. Spróbuj przy najbliższej okazji, a przekonasz się, jak doskonały smak może mieć rosół po dodaniu tych popularnych grzybów. Aby uzyskać najlepszy efekt, przygotuj wywar na bazie mięsa i włoszczyzny m.in. marchewki i korzenia selera. By jeszcze bardziej podkręcić smak zupy, proponujemy dodać też słone kapary oraz aromatyczny tarty chrzan. Najważniejszym składnikiem powinny być jednak usmażone z cebulką pieczarki. Rosół w tej wersji podawaj z makaronem, koniecznie posypany natką pietruszki.