Rosół z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

384 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

222 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

391 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 litra

50 dekagramów

25 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

8 dekagramów

3 dekagramy

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurę, oczyść i pokrój warzywa. Do zimnej wody włóż kurę oraz warzywa.

Rosół z pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj powoli, do uzyskania wywaru.

Rosół z pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Pokrój pieczarki i cebulę, następnie razem podsmaż.

Rosół z pieczarkami  - Krok 3

Krok 4

Dodaj bulionetkę Knorr.

Rosół z pieczarkami  - Krok 4

Krok 5

Rosół przecedź, dodaj cebulę i pieczarki, kapary, natkę pietruszki i chrzan.

Rosół z pieczarkami  - Krok 5

Krok 6

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Rosół z pieczarkami podawaj zaraz po ugotowaniu, a mięso wykorzystaj do drugiego dania.

Rosół z pieczarkami  - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Maria Trinkt Becks

    Maria Trinkt Becks

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa w  płynie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z pieczarkami Rosół z pieczarkami

Nic tak nie kojarzy się rodzinnym obiadem jak pyszny rosół. Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby tej zupy. Dlatego też gotując rosół dla domowników czy gości zapewniasz sobie ich uznanie. Podpowiemy ci, jak urozmaicić tę typowo polską potrawę dodając do niej… pieczarki. Zdziwiona? Zupełnie niepotrzebnie. Spróbuj przy najbliższej okazji, a przekonasz się, jak doskonały smak może mieć rosół po dodaniu tych popularnych grzybów. Aby uzyskać najlepszy efekt, przygotuj wywar na bazie mięsa i włoszczyzny m.in. marchewki i korzenia selera. By jeszcze bardziej podkręcić smak zupy, proponujemy dodać też słone kapary oraz aromatyczny tarty chrzan. Najważniejszym składnikiem powinny być jednak usmażone z cebulką pieczarki. Rosół w tej wersji podawaj z makaronem, koniecznie posypany natką pietruszki.