Rosół z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z pieczarkami

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

479 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

234 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

423 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 litra

50 dekagramów

25 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

8 dekagramów

3 dekagramy

5 dekagramów

4 listków

5 ziaren

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurę, oczyść i pokrój warzywa. Do zimnej wody włóż kurę oraz warzywa.

Rosół z pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj powoli, do uzyskania wywaru.

Rosół z pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Pokrój pieczarki i cebulę, następnie razem podsmaż.

Rosół z pieczarkami  - Krok 3

Krok 4

Dodaj bulionetkę Knorr.

Rosół z pieczarkami  - Krok 4

Krok 5

Rosół przecedź, dodaj cebulę i pieczarki, kapary, natkę pietruszki i chrzan.

Rosół z pieczarkami  - Krok 5

Krok 6

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Rosół z pieczarkami podawaj zaraz po ugotowaniu, a mięso wykorzystaj do drugiego dania.

Rosół z pieczarkami  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Po przygotowaniu tego dania możesz zrobić jeszcze Krokiety z mięsa z rosołu. ZERO WASTE w kuchni.

1

Opinie o przepisie

  • Maria Trinkt Becks

    Maria Trinkt Becks , 18.03.2018

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z pieczarkami Rosół z pieczarkami

Nic tak nie kojarzy się rodzinnym obiadem jak pyszny rosół. Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby tej zupy. Dlatego też gotując rosół dla domowników czy gości zapewniasz sobie ich uznanie. Podpowiemy ci, jak urozmaicić tę typowo polską potrawę dodając do niej… pieczarki. Zdziwiona? Zupełnie niepotrzebnie. Spróbuj przy najbliższej okazji, a przekonasz się, jak doskonały smak może mieć rosół po dodaniu tych popularnych grzybów. Aby uzyskać najlepszy efekt, przygotuj wywar na bazie mięsa i włoszczyzny m.in. marchewki i korzenia selera. By jeszcze bardziej podkręcić smak zupy, proponujemy dodać też słone kapary oraz aromatyczny tarty chrzan. Najważniejszym składnikiem powinny być jednak usmażone z cebulką pieczarki. Rosół w tej wersji podawaj z makaronem, koniecznie posypany natką pietruszki.