
Składniki
2.5 litra
50 dekagramów
25 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
8 dekagramów
3 dekagramy
5 dekagramów
4 listków
5 ziaren
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj kurę, oczyść i pokrój warzywa. Do zimnej wody włóż kurę oraz warzywa.

Krok 2
Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj powoli, do uzyskania wywaru.

Krok 3
Pokrój pieczarki i cebulę, następnie razem podsmaż.

Krok 4
Dodaj bulionetkę Knorr.

Krok 5
Rosół przecedź, dodaj cebulę i pieczarki, kapary, natkę pietruszki i chrzan.

Krok 6
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Rosół z pieczarkami podawaj zaraz po ugotowaniu, a mięso wykorzystaj do drugiego dania.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Po przygotowaniu tego dania możesz zrobić jeszcze Krokiety z mięsa z rosołu. ZERO WASTE w kuchni.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosół z pieczarkami
Nic tak nie kojarzy się rodzinnym obiadem jak pyszny rosół. Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby tej zupy. Dlatego też gotując rosół dla domowników czy gości zapewniasz sobie ich uznanie. Podpowiemy ci, jak urozmaicić tę typowo polską potrawę dodając do niej… pieczarki. Zdziwiona? Zupełnie niepotrzebnie. Spróbuj przy najbliższej okazji, a przekonasz się, jak doskonały smak może mieć rosół po dodaniu tych popularnych grzybów. Aby uzyskać najlepszy efekt, przygotuj wywar na bazie mięsa i włoszczyzny m.in. marchewki i korzenia selera. By jeszcze bardziej podkręcić smak zupy, proponujemy dodać też słone kapary oraz aromatyczny tarty chrzan. Najważniejszym składnikiem powinny być jednak usmażone z cebulką pieczarki. Rosół w tej wersji podawaj z makaronem, koniecznie posypany natką pietruszki.