Rosół z watróbką i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z watróbką i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
297 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

404 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1

50 dekagramów

15 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

15 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj mięso. Zalej wodą, lekko posól i ugotuj pod przykryciem.

Rosół z watróbką i boczkiem - Krok 1

Krok 2

Obierz, umyj i pokrój warzywa, dodaj pod koniec gotowania. Gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie.

Rosół z watróbką i boczkiem - Krok 2

Krok 3

Wyjmij miękkie mięso, rosół przecedź. Dopraw kostką Rosołu z kury Knorr.

Rosół z watróbką i boczkiem - Krok 3

Krok 4

Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Wątróbkę oczyść, umyj i zmiel.

Rosół z watróbką i boczkiem - Krok 4

Krok 5

Boczek lekko podsmaż. Dodaj cebulę, natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i zmieloną wątróbkę. Dopraw do smaku.

Rosół z watróbką i boczkiem - Krok 5

Krok 6

Metalową łyżką uformuj i nałóż podłużne kluski do wrzącego rosołu i ugotuj, dopraw do smaku. Rosół z wątróbką i boczkiem podawaj bezpośrednio po ugotowaniu.

Rosół z watróbką i boczkiem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • WIESIA KROL

    WIESIA KROL , 20.05.2017

    SUPER!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z watróbką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z watróbką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z watróbką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z watróbką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z watróbką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z watróbką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z watróbką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z watróbką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z watróbką i boczkiemRosół z watróbką i boczkiem

Umyj mięso. Zalej wodą, lekko posól i ugotuj pod przykryciem.