
Składniki
1.5 litra
1
50 dekagramów
15 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
15 dekagramów
1 sztuka
10 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj mięso. Zalej wodą, lekko posól i ugotuj pod przykryciem.

Krok 2
Obierz, umyj i pokrój warzywa, dodaj pod koniec gotowania. Gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3
Wyjmij miękkie mięso, rosół przecedź. Dopraw kostką Rosołu z kury Knorr.

Krok 4
Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Wątróbkę oczyść, umyj i zmiel.

Krok 5
Boczek lekko podsmaż. Dodaj cebulę, natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i zmieloną wątróbkę. Dopraw do smaku.

Krok 6
Metalową łyżką uformuj i nałóż podłużne kluski do wrzącego rosołu i ugotuj, dopraw do smaku. Rosół z wątróbką i boczkiem podawaj bezpośrednio po ugotowaniu.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej