
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szczypty
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę myję,wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieram je.
Krok 2
Włoszczyznę obieram i wrzucam do rosołu. Dodaję także umytą cebulę z łupiną oraz przyprawy.
Krok 3
Gotuję ok 1,5 godziny na wolnym ogniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej