Rosół z kury z nutą anyżową – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kury aromatyzowany anyżem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę myję,wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieram je.

Krok 2

Włoszczyznę obieram i wrzucam do rosołu. Dodaję także umytą cebulę z łupiną oraz przyprawy.

Krok 3

Gotuję ok 1,5 godziny na wolnym ogniu.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rosół z ryb
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej