
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szczypty
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę myję,wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieram je.
Krok 2
Włoszczyznę obieram i wrzucam do rosołu. Dodaję także umytą cebulę z łupiną oraz przyprawy.
Krok 3
Gotuję ok 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej