Rosół z kury z nutą anyżową – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kury aromatyzowany anyżem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę myję,wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieram je.

Krok 2

Włoszczyznę obieram i wrzucam do rosołu. Dodaję także umytą cebulę z łupiną oraz przyprawy.

Krok 3

Gotuję ok 1,5 godziny na wolnym ogniu.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej