Rosół z kury z nutą anyżową – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kury aromatyzowany anyżem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę myję,wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieram je.

Krok 2

Włoszczyznę obieram i wrzucam do rosołu. Dodaję także umytą cebulę z łupiną oraz przyprawy.

Krok 3

Gotuję ok 1,5 godziny na wolnym ogniu.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej