Rosół z kury z nutą anyżową – Zobacz na przepisy.pl

Rosół z kury aromatyzowany anyżem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę myję,wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieram je.

Krok 2

Włoszczyznę obieram i wrzucam do rosołu. Dodaję także umytą cebulę z łupiną oraz przyprawy.

Krok 3

Gotuję ok 1,5 godziny na wolnym ogniu.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kury aromatyzowany anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej