
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
2 sztuki
1 łyżeczka
2 szczypty
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę myję,wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieram je.
Krok 2
Włoszczyznę obieram i wrzucam do rosołu. Dodaję także umytą cebulę z łupiną oraz przyprawy.
Krok 3
Gotuję ok 1,5 godziny na wolnym ogniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej