Rosół z faszerowaną polentą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z faszerowaną polentą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

50 gramów

1.5 litra

50 gramów

200 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twardą, wystudzoną polentę rozsmaruj na grubość 1cm i pokrój na krążki o średnicy 3cm.

Krok 2

Mięso i szpik pokrój na małe kawałki, szynkę w kostkę. Dodaj jajko oraz parmezan. Wszystko utrzyj na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Tak przygotowaną pastą posmaruj połowę krążków polenty.

Krok 4

Pozostałymi krążkami przykryj i lekko przyciśnij. Przekrój na cztery części i smaż na maśle*.

Krok 5

Na koniec polej gorącym bulionem i posyp zieloną pietruszką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej