Rosół z faszerowaną polentą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z faszerowaną polentą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

50 gramów

1.5 litra

50 gramów

200 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twardą, wystudzoną polentę rozsmaruj na grubość 1cm i pokrój na krążki o średnicy 3cm.

Krok 2

Mięso i szpik pokrój na małe kawałki, szynkę w kostkę. Dodaj jajko oraz parmezan. Wszystko utrzyj na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Tak przygotowaną pastą posmaruj połowę krążków polenty.

Krok 4

Pozostałymi krążkami przykryj i lekko przyciśnij. Przekrój na cztery części i smaż na maśle*.

Krok 5

Na koniec polej gorącym bulionem i posyp zieloną pietruszką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z faszerowaną polentą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej