Kurczak z boczkiem pieczony w cieście
łatwe
159 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
600 gramów
null
500 mililitrów
60 gramów
2 sztuki
4 gramy
0.5 szklanki
1 łyżka
6 plastrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, pierś z kurczaka oraz boczek pokrój w paski. Całość usmaż na dobrze rozgrzanej patelni.
Krok 2
Teraz wlej na patelnię mleko, dodaj musztardę i wsyp zawartość opakowania Fix Knorr. Całość zagotuj, aż powstanie gęsty sos.
Krok 3
Zagotuj wodę z margaryną. Następnie wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
Krok 4
Wlej do ciasta dwa rozkłócone jajka i wymieszaj, najlepiej mikserem.
Krok 5
Farsz mięsny przełóż do naczynia żaroodpornego. Dookoła nałóż łyżką ciasto. Po wierzchu posyp startym parmezanem i piecz w 180 °C przez 15-20 minut. Podawaj udekorowane gałązkami rozmarynu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej