Kurczak z boczkiem pieczony w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z boczkiem pieczony w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
137 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

600 gramów

null

500 mililitrów

60 gramów

2 sztuki

4 gramy

0.5 szklanki

1 łyżka

6 plastrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, pierś z kurczaka oraz boczek pokrój w paski. Całość usmaż na dobrze rozgrzanej patelni.

Krok 2

Teraz wlej na patelnię mleko, dodaj musztardę i wsyp zawartość opakowania Fix Knorr. Całość zagotuj, aż powstanie gęsty sos.

Krok 3

Zagotuj wodę z margaryną. Następnie wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.

Krok 4

Wlej do ciasta dwa rozkłócone jajka i wymieszaj, najlepiej mikserem.

Krok 5

Farsz mięsny przełóż do naczynia żaroodpornego. Dookoła nałóż łyżką ciasto. Po wierzchu posyp startym parmezanem i piecz w 180 °C przez 15-20 minut. Podawaj udekorowane gałązkami rozmarynu.

1

Opinie o przepisie

  • Bożena Kulig

    Bożena Kulig , 21.08.2019

    uwielbiam ta potrawe na obiad, mieso do niej wybieram od dobrowolskich bo uwazam ze maja najlpesze miesko, smak i jakość to ich bardzo wyróżnia.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z boczkiem pieczony w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z boczkiem pieczony w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z boczkiem pieczony w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z boczkiem pieczony w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z boczkiem pieczony w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z boczkiem pieczony w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z boczkiem pieczony w cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z boczkiem pieczony w cieście  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej