Udka kurczaka miodowo-musztardowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka miodowo-musztardowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

556 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

497 osób wydrukowało

Pobierz pdf

557 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę połącz z miodem, otartą skórką z cytryny i Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, która zagwarantuje wyrazisty smak mięsa.

Udka kurczaka miodowo-musztardowe - Krok 1

Krok 2

Powstałą marynatą nasmaruj udka. Zamarynowane udka odłóż na co najmniej 30 minut w chłodne miejsce.

Udka kurczaka miodowo-musztardowe - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie udka umieść w żaroodpornym naczyniu i piecz pod przykryciem przez 45 minut, po czym usuń przykrywkę i piecz jeszcze około 15 minut tak, aby miód delikatnie zkarmelizował się na powierzchni mięsa. Tak przygotowane udka z kurczaka będą miały chrupiącą skórkę i odpowiednią soczystość.

Udka kurczaka miodowo-musztardowe - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po upieczeniu do udek można dodać pęczek posiekanej kolendry.

2

Opinie o przepisie

  • Sandra Bazułka

    Sandra Bazułka , 27.01.2020

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Kawka

    Magdalena Kawka , 18.01.2016

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka kurczaka miodowo-musztardoweUdka kurczaka miodowo-musztardowe

Musztardę połącz z miodem, otartą skórką z cytryny i Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, która zagwarantuje wyrazisty smak mięsa.