Udka kurczaka miodowo-musztardowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka miodowo-musztardowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

554 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

497 osób wydrukowało

Pobierz pdf

557 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę połącz z miodem, otartą skórką z cytryny i Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, która zagwarantuje wyrazisty smak mięsa.

Udka kurczaka miodowo-musztardowe - Krok 1

Krok 2

Powstałą marynatą nasmaruj udka. Zamarynowane udka odłóż na co najmniej 30 minut w chłodne miejsce.

Udka kurczaka miodowo-musztardowe - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie udka umieść w żaroodpornym naczyniu i piecz pod przykryciem przez 45 minut, po czym usuń przykrywkę i piecz jeszcze około 15 minut tak, aby miód delikatnie zkarmelizował się na powierzchni mięsa. Tak przygotowane udka z kurczaka będą miały chrupiącą skórkę i odpowiednią soczystość.

Udka kurczaka miodowo-musztardowe - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po upieczeniu do udek można dodać pęczek posiekanej kolendry.

2

Opinie o przepisie

  • Sandra Bazułka

    Sandra Bazułka , 27.01.2020

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Kawka

    Magdalena Kawka , 18.01.2016

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka kurczaka miodowo-musztardoweUdka kurczaka miodowo-musztardowe

Musztardę połącz z miodem, otartą skórką z cytryny i Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, która zagwarantuje wyrazisty smak mięsa.