
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę połącz z miodem, otartą skórką z cytryny i Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, która zagwarantuje wyrazisty smak mięsa.

Krok 2
Powstałą marynatą nasmaruj udka. Zamarynowane udka odłóż na co najmniej 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 3
Po tym czasie udka umieść w żaroodpornym naczyniu i piecz pod przykryciem przez 45 minut, po czym usuń przykrywkę i piecz jeszcze około 15 minut tak, aby miód delikatnie zkarmelizował się na powierzchni mięsa. Tak przygotowane udka z kurczaka będą miały chrupiącą skórkę i odpowiednią soczystość.


Dobra rada:
Po upieczeniu do udek można dodać pęczek posiekanej kolendry.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej