Udka kurczaka miodowo-musztardowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka miodowo-musztardowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

491 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

457 osób wydrukowało

Pobierz pdf

484 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę połącz z miodem, otartą skórką z cytryny i Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, która zagwarantuje wyrazisty smak mięsa.

Udka kurczaka miodowo-musztardowe - Krok 1

Krok 2

Powstałą marynatą nasmaruj udka. Zamarynowane udka odłóż na co najmniej 30 minut w chłodne miejsce.

Udka kurczaka miodowo-musztardowe - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie udka umieść w żaroodpornym naczyniu i piecz pod przykryciem przez 45 minut, po czym usuń przykrywkę i piecz jeszcze około 15 minut tak, aby miód delikatnie zkarmelizował się na powierzchni mięsa. Tak przygotowane udka z kurczaka będą miały chrupiącą skórkę i odpowiednią soczystość.

Udka kurczaka miodowo-musztardowe - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po upieczeniu do udek można dodać pęczek posiekanej kolendry.

2

Opinie o przepisie

  • Sandra Bazułka

    Sandra Bazułka , 27.01.2020

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Kawka

    Magdalena Kawka , 18.01.2016

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej