
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę połącz z miodem, otartą skórką z cytryny i Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, która zagwarantuje wyrazisty smak mięsa.

Krok 2
Powstałą marynatą nasmaruj udka. Zamarynowane udka odłóż na co najmniej 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 3
Po tym czasie udka umieść w żaroodpornym naczyniu i piecz pod przykryciem przez 45 minut, po czym usuń przykrywkę i piecz jeszcze około 15 minut tak, aby miód delikatnie zkarmelizował się na powierzchni mięsa. Tak przygotowane udka z kurczaka będą miały chrupiącą skórkę i odpowiednią soczystość.


Dobra rada:
Po upieczeniu do udek można dodać pęczek posiekanej kolendry.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej