Zupa garbure przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa garbure

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

4

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa posiekaj i podsmaż na łyżce masła. Zalej wodą i ugotuj. Dodaj groszek i ponownie zagotuj.

Krok 2

Mąkę podsmaż na maśle, dodaj rozgnieciony czosnek i całością zagęść zupę. Na koniec dodaj świeży lub suszony estragon.

Krok 3

Kromki z bagietki podsmaż na oliwie posyp serem i ułóż na zupie na talerzach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej