
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
2 sztuki
4
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa posiekaj i podsmaż na łyżce masła. Zalej wodą i ugotuj. Dodaj groszek i ponownie zagotuj.
Krok 2
Mąkę podsmaż na maśle, dodaj rozgnieciony czosnek i całością zagęść zupę. Na koniec dodaj świeży lub suszony estragon.
Krok 3
Kromki z bagietki podsmaż na oliwie posyp serem i ułóż na zupie na talerzach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej