Zupa garbure

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

4

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa posiekaj i podsmaż na łyżce masła. Zalej wodą i ugotuj. Dodaj groszek i ponownie zagotuj.

Krok 2

Mąkę podsmaż na maśle, dodaj rozgnieciony czosnek i całością zagęść zupę. Na koniec dodaj świeży lub suszony estragon.

Krok 3

Kromki z bagietki podsmaż na oliwie posyp serem i ułóż na zupie na talerzach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej