Zupa garbure przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa garbure

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

4

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa posiekaj i podsmaż na łyżce masła. Zalej wodą i ugotuj. Dodaj groszek i ponownie zagotuj.

Krok 2

Mąkę podsmaż na maśle, dodaj rozgnieciony czosnek i całością zagęść zupę. Na koniec dodaj świeży lub suszony estragon.

Krok 3

Kromki z bagietki podsmaż na oliwie posyp serem i ułóż na zupie na talerzach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej