Rosół chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

6 sztuk

1 sztuka

2 szczypty

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej mięso zimną wodą i włóż na średni ogień. Zbierz szumowiny. Ogień zmniejsz do malutkiego i gotuj przez 30 minut.

Krok 2

Pokrój w słupki marchew, pietruszkę, ćwiartkę selera. Do kurczaka dodaj pokrojone warzywa, pozostały seler oraz pora. Imbir, czosnek i chilli drobno posiekaj. Dodaj to wszystko do zupy.

Krok 3

Następnie dodaj sos sojowy, oraz rozgniecioną trawę cytrynową, opłukane grzyby bez zalewy i pędy bambusa. Gotuj aż warzywa zmiękną.

Krok 4

Przygotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Po gotowaniu wyłów z zupy trawę cytrynową, duży kawałek selera i pora.

Krok 5

Dodaj teraz do wywary bulionetkę Knorr.

Krok 6

Kurczaka w zupie podziel na małe kawałki. Rosół podawaj z pozostałymi warzywami i makaronem posypany posiekaną kolendrą.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej