PRZEPISY.PL

Rosół chiński

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • por1 szt
  • pędy bambusa w słoiku 0.5 opak
  • grzyby Mun6 szt
  • papryka chili1 szt
  • czosnek 0.5 szt
  • trawa cytrynowa2 szt
  • sos sojowy3 łyżki
  • makaron ryżowy1 opak
  • kolendra
  • Krok 1

    Zalej mięso zimną wodą i włóż na średni ogień. Zbierz szumowiny. Ogień zmniejsz do malutkiego i gotuj przez 30 minut.
  • Krok 2

    Pokrój w słupki marchew, pietruszkę, ćwiartkę selera. Do kurczaka dodaj pokrojone warzywa, pozostały seler oraz pora. Imbir, czosnek i chilli drobno posiekaj. Dodaj to wszystko do zupy.
  • Krok 3

    Następnie dodaj sos sojowy, oraz rozgniecioną trawę cytrynową, opłukane grzyby bez zalewy i pędy bambusa. Gotuj aż warzywa zmiękną.
  • Krok 4

    Przygotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Po gotowaniu wyłów z zupy trawę cytrynową, duży kawałek selera i pora.
  • Krok 5

    Dodaj teraz do wywary bulionetkę Knorr.
  • Krok 6

    Kurczaka w zupie podziel na małe kawałki. Rosół podawaj z pozostałymi warzywami i makaronem posypany posiekaną kolendrą.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

17
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
219
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
110
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
68
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe