Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 opakowania
6 sztuk
1 sztuka
2 szczypty
0.5 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej mięso zimną wodą i włóż na średni ogień. Zbierz szumowiny. Ogień zmniejsz do malutkiego i gotuj przez 30 minut.
Krok 2
Pokrój w słupki marchew, pietruszkę, ćwiartkę selera. Do kurczaka dodaj pokrojone warzywa, pozostały seler oraz pora. Imbir, czosnek i chilli drobno posiekaj. Dodaj to wszystko do zupy.
Krok 3
Następnie dodaj sos sojowy, oraz rozgniecioną trawę cytrynową, opłukane grzyby bez zalewy i pędy bambusa. Gotuj aż warzywa zmiękną.
Krok 4
Przygotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Po gotowaniu wyłów z zupy trawę cytrynową, duży kawałek selera i pora.
Krok 5
Dodaj teraz do wywary bulionetkę Knorr.
Krok 6
Kurczaka w zupie podziel na małe kawałki. Rosół podawaj z pozostałymi warzywami i makaronem posypany posiekaną kolendrą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej