Rosół chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

6 sztuk

1 sztuka

2 szczypty

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej mięso zimną wodą i włóż na średni ogień. Zbierz szumowiny. Ogień zmniejsz do malutkiego i gotuj przez 30 minut.

Krok 2

Pokrój w słupki marchew, pietruszkę, ćwiartkę selera. Do kurczaka dodaj pokrojone warzywa, pozostały seler oraz pora. Imbir, czosnek i chilli drobno posiekaj. Dodaj to wszystko do zupy.

Krok 3

Następnie dodaj sos sojowy, oraz rozgniecioną trawę cytrynową, opłukane grzyby bez zalewy i pędy bambusa. Gotuj aż warzywa zmiękną.

Krok 4

Przygotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Po gotowaniu wyłów z zupy trawę cytrynową, duży kawałek selera i pora.

Krok 5

Dodaj teraz do wywary bulionetkę Knorr.

Krok 6

Kurczaka w zupie podziel na małe kawałki. Rosół podawaj z pozostałymi warzywami i makaronem posypany posiekaną kolendrą.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej