Rosół chiński

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

6 sztuk

1 sztuka

2 szczypty

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej mięso zimną wodą i włóż na średni ogień. Zbierz szumowiny. Ogień zmniejsz do malutkiego i gotuj przez 30 minut.

Krok 2

Pokrój w słupki marchew, pietruszkę, ćwiartkę selera. Do kurczaka dodaj pokrojone warzywa, pozostały seler oraz pora. Imbir, czosnek i chilli drobno posiekaj. Dodaj to wszystko do zupy.

Krok 3

Następnie dodaj sos sojowy, oraz rozgniecioną trawę cytrynową, opłukane grzyby bez zalewy i pędy bambusa. Gotuj aż warzywa zmiękną.

Krok 4

Przygotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Po gotowaniu wyłów z zupy trawę cytrynową, duży kawałek selera i pora.

Krok 5

Dodaj teraz do wywary bulionetkę Knorr.

Krok 6

Kurczaka w zupie podziel na małe kawałki. Rosół podawaj z pozostałymi warzywami i makaronem posypany posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej