Srebrna zupa chińska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

328 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

313 osób wydrukowało

Pobierz pdf

532 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

500 gramów

2 sztuki

50 gramów

20 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcję rosołową, cebule, selera, pora, imbir, anyż i ostrą paprykę zalej 1,5 litrem zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Usuń powstałą pianę.

Srebrna zupa chińska  - Krok 1

Krok 2

Dodaj 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo- wołowego Knorr. Gotuj około 60 minut - do momentu, w którym rosół nabierze odpowiedniego smaku.

Srebrna zupa chińska  - Krok 2

Krok 3

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, grzyby shitake namocz w lekko osolonym wrzątku. Następnie w osobnym garnku podsmaż pierś z kurczaka, krewetki i namoczone grzyby shitake. Całość zalej rosołem i dopraw do smaku sosem sojowym.

Srebrna zupa chińska  - Krok 3

Krok 4

Do oddzielnej miski wbij jajka. Zmiksuj je, wlej do gotującej się zupy i zamieszaj. Zupę podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem ryżowym, doprawiając do smaku szczypiorkiem i natką kolendry.

Srebrna zupa chińska  - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Wiolka Kruk

    Wiolka Kruk, 10.02.2018

    Zupa rewelacja rozgrzewa i smakuje cudownie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Prat-Carrabin

    Roman Prat-Carrabin, 12.09.2015

    bardzo mi smakowała

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej