
Składniki
200 gramów
200 gramów
500 gramów
2 sztuki
50 gramów
20 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcję rosołową, cebule, selera, pora, imbir, anyż i ostrą paprykę zalej 1,5 litrem zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Usuń powstałą pianę.

Krok 2
Dodaj 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo- wołowego Knorr. Gotuj około 60 minut - do momentu, w którym rosół nabierze odpowiedniego smaku.

Krok 3
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, grzyby shitake namocz w lekko osolonym wrzątku. Następnie w osobnym garnku podsmaż pierś z kurczaka, krewetki i namoczone grzyby shitake. Całość zalej rosołem i dopraw do smaku sosem sojowym.

Krok 4
Do oddzielnej miski wbij jajka. Zmiksuj je, wlej do gotującej się zupy i zamieszaj. Zupę podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem ryżowym, doprawiając do smaku szczypiorkiem i natką kolendry.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































Srebrna zupa chińska

