
Składniki
200 gramów
200 gramów
500 gramów
2 sztuki
50 gramów
20 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcję rosołową, cebule, selera, pora, imbir, anyż i ostrą paprykę zalej 1,5 litrem zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Usuń powstałą pianę.
Krok 2
Dodaj 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo- wołowego Knorr. Gotuj około 60 minut - do momentu, w którym rosół nabierze odpowiedniego smaku.
Krok 3
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, grzyby shitake namocz w lekko osolonym wrzątku. Następnie w osobnym garnku podsmaż pierś z kurczaka, krewetki i namoczone grzyby shitake. Całość zalej rosołem i dopraw do smaku sosem sojowym.
Krok 4
Do oddzielnej miski wbij jajka. Zmiksuj je, wlej do gotującej się zupy i zamieszaj. Zupę podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem ryżowym, doprawiając do smaku szczypiorkiem i natką kolendry.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej