
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
300 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojone w kostkę cebule i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.

Krok 3
Ugotowany makaron dodaj do sosu borowikowego rozmieszanego w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody, całość zagotuj. Dodaj makaron i ser parmezan, wymieszaj wszystko razem.

Krok 4
Makaron podawaj posypany natką pietruszki i pokrojonymi w kostkę pomidorami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































Penne po królewsku

