
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
300 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Na patelni podsmaż pokrojone w kostkę cebule i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.

Krok 3
Ugotowany makaron dodaj do sosu borowikowego rozmieszanego w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody, całość zagotuj. Dodaj makaron i ser parmezan, wymieszaj wszystko razem.

Krok 4
Makaron podawaj posypany natką pietruszki i pokrojonymi w kostkę pomidorami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej