Penne po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne po królewsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

25

heart
2307 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

542 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

741 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

300 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente w lekko osolonej wodzie.

Penne po królewsku - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojone w kostkę cebule i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.

Penne po królewsku - Krok 2

Krok 3

Ugotowany makaron dodaj do sosu borowikowego rozmieszanego w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody, całość zagotuj. Dodaj makaron i ser parmezan, wymieszaj wszystko razem.

Penne po królewsku - Krok 3

Krok 4

Makaron podawaj posypany natką pietruszki i pokrojonymi w kostkę pomidorami.

Penne po królewsku - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Anna Trautz

    Anna Trautz , 06.01.2020

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hubert Enerlich

    Hubert Enerlich , 26.07.2016

    Bedzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Xxx

    Sylwia Xxx , 16.02.2016

    lekker

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kuś

    Joanna Kuś , 26.01.2016

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • alicja.bienko@wp.pl  Bienko

    alicja.bienko@wp.pl Bienko , 25.11.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Polit

    Ania Polit , 30.08.2015

    kiepskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Wojdowska

    Marzena Wojdowska , 08.07.2015

    Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne po królewskuPenne po królewsku

Makaron ugotuj na sposób al dente w lekko osolonej wodzie.