Penne po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne po królewsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

25

2304 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

536 osób wydrukowało

Pobierz pdf

728 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

300 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente w lekko osolonej wodzie.

Penne po królewsku - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojone w kostkę cebule i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.

Penne po królewsku - Krok 2

Krok 3

Ugotowany makaron dodaj do sosu borowikowego rozmieszanego w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody, całość zagotuj. Dodaj makaron i ser parmezan, wymieszaj wszystko razem.

Penne po królewsku - Krok 3

Krok 4

Makaron podawaj posypany natką pietruszki i pokrojonymi w kostkę pomidorami.

Penne po królewsku - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Anna Trautz

    Anna Trautz , 06.01.2020

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hubert Enerlich

    Hubert Enerlich , 26.07.2016

    Bedzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Xxx

    Sylwia Xxx , 16.02.2016

    lekker

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kuś

    Joanna Kuś , 26.01.2016

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • alicja.bienko@wp.pl  Bienko

    alicja.bienko@wp.pl Bienko , 25.11.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Polit

    Ania Polit , 30.08.2015

    kiepskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Wojdowska

    Marzena Wojdowska , 08.07.2015

    Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne po królewskuPenne po królewsku

Makaron ugotuj na sposób al dente w lekko osolonej wodzie.