Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 opakowania

8 sztuk

0.25 sztuki

8 sztuk

50 gramów

6 łyżek

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe oraz papryki pokrój w długie cienkie paski. Cukinię pokrój w długie plastry a pomidorki w połówki.

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą (6 łyżek) oraz oliwą i wymieszaj.

Krok 3

W dużej misce połącz makaron, pokrojone warzywa oraz paluszki krabowe. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i wymieszaj. Sałatkę odstaw na 15 minut, przełóż do salaterki i podawaj. Posyp serem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Wspaniałym dodatkiem do tej sałatki będzie pieczywo czosnkowe.

1

Opinie o przepisie

  • Weronika Dubas

    Weronika Dubas , 23.03.2016

    nie ugotowałam tylko przypadkiem wcisnełam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Macaroni
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej