Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.25 sztuki

6 łyżek

50 gramów

8 sztuk

2 opakowania

0.5 sztuki

8 sztuk

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe oraz papryki pokrój w długie cienkie paski. Cukinię pokrój w długie plastry a pomidorki w połówki.

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą (6 łyżek) oraz oliwą i wymieszaj.

Krok 3

W dużej misce połącz makaron, pokrojone warzywa oraz paluszki krabowe. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i wymieszaj. Sałatkę odstaw na 15 minut, przełóż do salaterki i podawaj. Posyp serem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Wspaniałym dodatkiem do tej sałatki będzie pieczywo czosnkowe.

1

Opinie o przepisie

  • Weronika Dubas

    Weronika Dubas , 23.03.2016

    nie ugotowałam tylko przypadkiem wcisnełam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymiGrecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi

Paluszki krabowe oraz papryki pokrój w długie cienkie paski. Cukinię pokrój w długie plastry a pomidorki w połówki.