Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

78 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 opakowania

8 sztuk

0.25 sztuki

8 sztuk

50 gramów

6 łyżek

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe oraz papryki pokrój w długie cienkie paski. Cukinię pokrój w długie plastry a pomidorki w połówki.

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą (6 łyżek) oraz oliwą i wymieszaj.

Krok 3

W dużej misce połącz makaron, pokrojone warzywa oraz paluszki krabowe. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i wymieszaj. Sałatkę odstaw na 15 minut, przełóż do salaterki i podawaj. Posyp serem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Wspaniałym dodatkiem do tej sałatki będzie pieczywo czosnkowe.

1

Opinie o przepisie

  • Weronika Dubas

    Weronika Dubas, 23.03.2016

    nie ugotowałam tylko przypadkiem wcisnełam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej