Grecka sałatka z makaronem i paluszkami krabowymi
łatwe
173 osoby zapisały

Składniki
0.5 sztuki
0.25 sztuki
6 łyżek
50 gramów
8 sztuk
2 opakowania
0.5 sztuki
8 sztuk
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paluszki krabowe oraz papryki pokrój w długie cienkie paski. Cukinię pokrój w długie plastry a pomidorki w połówki.
Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą (6 łyżek) oraz oliwą i wymieszaj.
Krok 3
W dużej misce połącz makaron, pokrojone warzywa oraz paluszki krabowe. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i wymieszaj. Sałatkę odstaw na 15 minut, przełóż do salaterki i podawaj. Posyp serem.

Dobra rada:
Wspaniałym dodatkiem do tej sałatki będzie pieczywo czosnkowe.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej