
Składniki
100 gramów
1 sztuka
4 sztuki
3 plastry
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al dente. Pomidory pokroić w kostkę, sałatę porwać na małe cząstki. Suszone pomidory drobno posiekać.
Krok 2
Cukinię pokroić w platerki, ugrillować. Wymieszać w miseczce wszystkie składniki.
Krok 3
Polać sosem sałatkowym przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej