Sałatka z penne, suszonymi pomidorami i cukinią | Przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z cukinią i mozarellą

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 plastry

4 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente. Pomidory pokroić w kostkę, sałatę porwać na małe cząstki. Suszone pomidory drobno posiekać.

Krok 2

Cukinię pokroić w platerki, ugrillować. Wymieszać w miseczce wszystkie składniki.

Krok 3

Polać sosem sałatkowym przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej