
Składniki
200 gramów
3 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
120 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
5 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj do miękkości. Następnie odcedź go, skrop oliwą i odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski.

Krok 3
Podobnie pokrój salami oraz cebulę. Oliwki przekrój na pół. Pieczywo tostowe pokrój w kostkę, wymieszaj z rozpuszczonym masłem z rozgniecionym czosnkiem. Wstaw do piekarnika w temperaturę ok. 170 stopni na kilka minut aby grzanki złapały koloru.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Łagodnym i Majonezem Babuni Hellmann's oraz pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj z grzankami Knorr. Możesz dodać też listki świeżej bazylii.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z salami
Trudno tu wymienić wszystkie zalety sałatek makaronowych. Punktują przede wszystkim za szybkość przygotowania i dowolność w wyborze składników. Wariacji na temat tej potrawy jest wiele, zapewne sama masz swój ulubiony przepis. Jednak dziś dla odmiany proponujemy ci sałatkę makaronową z salami. Makaron penne w towarzystwie pasków słonej kiełbasy salami, kolorowej papryki i czerwonej cebuli prezentuje się i smakuje wybornie. Sos sałatkowy na bazie majonezu i ketchupu nadaje sałatce kremowej konsystencji, a połówki oliwek – nieco śródziemnomorskiego charakteru. Jeżeli chcesz, żeby twój makaron po ugotowaniu nie skleił się, skrop go oliwą z oliwek i pozostaw do ostygnięcia. Taki zabieg dodatkowo poprawi smak potrawy. Gotową sałatkę makaronową z salami podawaj z grzankami i świeżymi listkami bazylii. Smacznego!