Rybne burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżeczki

4 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki z ryby skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Następnie smaż na patelni, aż będą rumiane.

Krok 2

Bułki przekrój wzdłuż na pół i również połóż na chwilę na patelni, aby zrobiły się ciepłe.

Krok 3

Majonez wymieszaj z ketchupem. Takim sosem posmaruj dolną połówkę bułki. Następnie połóż rucolę i stek z ryby.

Krok 4

Papryki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i posyp ryby po wierzchu.

Krok 5

Nałóż górną połówkę bułki i natychmiast podawaj rybne burgery.

3

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 25.06.2021

    TAK. Rybne burgery są MAX pyszne - stwierdzam to nie bez kozery. Ja ich skład lekko urozmaicę i w płatkach kukurydzianych na koniec zanużę je sowicie. Obowiązkowo dodam też zdrowe kiszonki - kiszoną marchewkę, rzodkiewkę, użyję także roszponki. Może opcja z dodatkiem smażonego jajka sprosta - na oryginalne burgery - oczekiwaniu? Potem sosem guacamole poleję… i pyszności mam na poczekaniu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 24.06.2021

    TAK. Ja staram się piec podłużne bułeczki, by idealnie wpasowały się rybne kawałeczki!!! Lepiej się je bo nic nie wypada, mojej rodzinie tak odpowiada:) Serdecznie polecamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 14.06.2021

    TAK. Moje rybne burgery będą z łososiem, gdyż to moja rybka ulubiona, w kuchni niezastąpiona. Skropię go oliwą, przyprawą Knorr przyprószę i wstawiać rybę do piekarnika ruszę. Bułki przekroję na pół i na chwilkę do piekarnika włożę, przepyszne będą burgery gdy ciepło jest na dworze. Majonezem wymieszanym z ketchupem dolną połówkę bułki posmaruję, już zapach unoszący się z piekarnika czuję. Położę sałatę i łososia, posiekaną paprykę na wierzch dam i drugą połówką bułki przykryję, niechaj danie dnia nam żyje. Już moje burgery są gotowe do jedzenia - z Wami spełniają się moje kulinarne marzenia! 

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tortilla z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybne burgery Rybne burgery

Rybne burgery to ciekawa alternatywa dla jednego z najpopularniejszych dań na świecie. Chrupiąca i miękka w środku bułka, przełożona kawałkiem ryby i dodatkami – to naprawdę świetne rozwiązanie. Wybierz dowolny stek z białej ryby. Dobrze sprawdzi się np. dorsz albo inna ryba o zwartym mięsie. Usmaż steki, by pozostały soczyste i opiecz bułkę na patelni albo w piekarniku. Do miękkiej ryby najlepsze będzie pieczywo pszenne, przeznaczone specjalnie do hamburgerów, posypane sezamem albo makiem, ale jeśli wolisz bułki żytnie lub kukurydziane, burgery również się udadzą. Posmaruj pieczywo sosem na bazie majonezu oraz łagodnego ketchupu, a następnie układaj kolejno wszystkie składniki – rukolę, rybę, kolorowe papryki oraz czerwoną cebulę. Dzięki delikatnie słodkiemu posmakowi lepiej będzie pasowała do ryby niż zwykła. Jeśli chcesz, użyj także innych warzyw, np. pomidorów albo sałaty lodowej. Rybne burgery będą odpowiednim daniem na weekendowy obiad. Podawaj je z grubo krojonymi frytkami oraz surówką coleslaw.