
Składniki
4 sztuki
1.5 łyżeczki
4 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
5 łyżek
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki z ryby skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Następnie smaż na patelni, aż będą rumiane.
Krok 2
Bułki przekrój wzdłuż na pół i również połóż na chwilę na patelni, aby zrobiły się ciepłe.
Krok 3
Majonez wymieszaj z ketchupem. Takim sosem posmaruj dolną połówkę bułki. Następnie połóż rucolę i stek z ryby.
Krok 4
Papryki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i posyp ryby po wierzchu.
Krok 5
Nałóż górną połówkę bułki i natychmiast podawaj rybne burgery.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rybne burgery
Rybne burgery to ciekawa alternatywa dla jednego z najpopularniejszych dań na świecie. Chrupiąca i miękka w środku bułka, przełożona kawałkiem ryby i dodatkami – to naprawdę świetne rozwiązanie. Wybierz dowolny stek z białej ryby. Dobrze sprawdzi się np. dorsz albo inna ryba o zwartym mięsie. Usmaż steki, by pozostały soczyste i opiecz bułkę na patelni albo w piekarniku. Do miękkiej ryby najlepsze będzie pieczywo pszenne, przeznaczone specjalnie do hamburgerów, posypane sezamem albo makiem, ale jeśli wolisz bułki żytnie lub kukurydziane, burgery również się udadzą. Posmaruj pieczywo sosem na bazie majonezu oraz łagodnego ketchupu, a następnie układaj kolejno wszystkie składniki – rukolę, rybę, kolorowe papryki oraz czerwoną cebulę. Dzięki delikatnie słodkiemu posmakowi lepiej będzie pasowała do ryby niż zwykła. Jeśli chcesz, użyj także innych warzyw, np. pomidorów albo sałaty lodowej. Rybne burgery będą odpowiednim daniem na weekendowy obiad. Podawaj je z grubo krojonymi frytkami oraz surówką coleslaw.