Rybne burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

46 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżeczki

4 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki z ryby skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Następnie smaż na patelni, aż będą rumiane.

Krok 2

Bułki przekrój wzdłuż na pół i również połóż na chwilę na patelni, aby zrobiły się ciepłe.

Krok 3

Majonez wymieszaj z ketchupem. Takim sosem posmaruj dolną połówkę bułki. Następnie połóż rucolę i stek z ryby.

Krok 4

Papryki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i posyp ryby po wierzchu.

Krok 5

Nałóż górną połówkę bułki i natychmiast podawaj rybne burgery.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybne burgery Rybne burgery

Rybne burgery to ciekawa alternatywa dla jednego z najpopularniejszych dań na świecie. Chrupiąca i miękka w środku bułka, przełożona kawałkiem ryby i dodatkami – to naprawdę świetne rozwiązanie. Wybierz dowolny stek z białej ryby. Dobrze sprawdzi się np. dorsz albo inna ryba o zwartym mięsie. Usmaż steki, by pozostały soczyste i opiecz bułkę na patelni albo w piekarniku. Do miękkiej ryby najlepsze będzie pieczywo pszenne, przeznaczone specjalnie do hamburgerów, posypane sezamem albo makiem, ale jeśli wolisz bułki żytnie lub kukurydziane, burgery również się udadzą. Posmaruj pieczywo sosem na bazie majonezu oraz łagodnego ketchupu, a następnie układaj kolejno wszystkie składniki – rukolę, rybę, kolorowe papryki oraz czerwoną cebulę. Dzięki delikatnie słodkiemu posmakowi lepiej będzie pasowała do ryby niż zwykła. Jeśli chcesz, użyj także innych warzyw, np. pomidorów albo sałaty lodowej. Rybne burgery będą odpowiednim daniem na weekendowy obiad. Podawaj je z grubo krojonymi frytkami oraz surówką coleslaw.