
Składniki
4 sztuki
1.5 łyżeczki
4 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
5 łyżek
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki z ryby skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Następnie smaż na patelni, aż będą rumiane.
Krok 2
Bułki przekrój wzdłuż na pół i również połóż na chwilę na patelni, aby zrobiły się ciepłe.
Krok 3
Majonez wymieszaj z ketchupem. Takim sosem posmaruj dolną połówkę bułki. Następnie połóż rucolę i stek z ryby.
Krok 4
Papryki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i posyp ryby po wierzchu.
Krok 5
Nałóż górną połówkę bułki i natychmiast podawaj rybne burgery.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rybne burgery
Rybne burgery to ciekawa alternatywa dla jednego z najpopularniejszych dań na świecie. Chrupiąca i miękka w środku bułka, przełożona kawałkiem ryby i dodatkami – to naprawdę świetne rozwiązanie. Wybierz dowolny stek z białej ryby. Dobrze sprawdzi się np. dorsz albo inna ryba o zwartym mięsie. Usmaż steki, by pozostały soczyste i opiecz bułkę na patelni albo w piekarniku. Do miękkiej ryby najlepsze będzie pieczywo pszenne, przeznaczone specjalnie do hamburgerów, posypane sezamem albo makiem, ale jeśli wolisz bułki żytnie lub kukurydziane, burgery również się udadzą. Posmaruj pieczywo sosem na bazie majonezu oraz łagodnego ketchupu, a następnie układaj kolejno wszystkie składniki – rukolę, rybę, kolorowe papryki oraz czerwoną cebulę. Dzięki delikatnie słodkiemu posmakowi lepiej będzie pasowała do ryby niż zwykła. Jeśli chcesz, użyj także innych warzyw, np. pomidorów albo sałaty lodowej. Rybne burgery będą odpowiednim daniem na weekendowy obiad. Podawaj je z grubo krojonymi frytkami oraz surówką coleslaw.