
Składniki
4 sztuki
1.5 łyżeczki
4 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
5 łyżek
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki z ryby skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Następnie smaż na patelni, aż będą rumiane.
Krok 2
Bułki przekrój wzdłuż na pół i również połóż na chwilę na patelni, aby zrobiły się ciepłe.
Krok 3
Majonez wymieszaj z ketchupem. Takim sosem posmaruj dolną połówkę bułki. Następnie połóż rukolę i stek z ryby.
Krok 4
Papryki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i posyp ryby po wierzchu.
Krok 5
Nałóż górną połówkę bułki i natychmiast podawaj rybne burgery.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rybne burgery
Rybne burgery to ciekawa alternatywa dla jednego z najpopularniejszych dań na świecie. Chrupiąca i miękka w środku bułka, przełożona kawałkiem ryby i dodatkami – to naprawdę świetne rozwiązanie. Wybierz dowolny stek z białej ryby. Dobrze sprawdzi się np. dorsz albo inna ryba o zwartym mięsie. Usmaż steki, by pozostały soczyste i opiecz bułkę na patelni albo w piekarniku. Posmaruj pieczywo sosem na bazie majonezu oraz łagodnego ketchupu, a następnie układaj kolejno wszystkie składniki – rukolę, rybę, kolorowe papryki oraz czerwoną cebulę. Dzięki delikatnie słodkiemu posmakowi lepiej będzie pasowała do ryby niż zwykła. Jeśli chcesz, użyj także innych warzyw, np. pomidorów albo sałaty lodowej.
Dla kogo?
Burgery rybne będą trafionym pomysłem dla tych, którzy szukają zamiennika standardowego mięsa hamburgerowego. Ryba świetnie komponuje się z warzywami i sosem na bazie majonezu, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby włożyć ją między dwie połówki bułki.
Na jaką okazję?
Zastanawiasz się, kiedy przyrządzić burgery rybne? Przepis możesz wykorzystać w sytuacji, gdy brakuje ci pomysłów na kolację lub lunch. Rybne burgery będą również odpowiednim daniem na weekendowy obiad. Podawaj je z grubo krojonymi frytkami oraz surówką coleslaw.
Czy wiesz, że?
Do miękkiej ryby najlepsze będzie pieczywo pszenne, przeznaczone specjalnie do hamburgerów, posypane sezamem albo makiem, ale jeśli wolisz bułki żytnie lub kukurydziane, burgery z ryby również się udadzą.
Dla urozmaicenia:
Idealnym dodatkiem do ryby jest koperek. Wzbogać więc hamburgery rybne o ten składnik i sprawdź, czy w takiej odsłonie przypadnie ci do gustu. Pamiętaj, aby całego burgera wzbogacić majonezem, który złączy wszystkie składniki w jedną całość. Wypróbuj nasz przepis!