Flądra w masala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądra w masala

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

5 sztuk

2 łyżeczki

100 gramów

4 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flądry oczyść i skrop octem winnym. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Soczewicę ugotuj i zatrzyj na puree.

Krok 3

Imbir zetrzyj na tarce, czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj chili, sok z cytryny i ocet z ryby. Miksuj przez 30 sekund.

Krok 4

Do sosu włóż rybę i marynuj ją przez 6 godzin.

Krok 5

Ryby wyjmij, a do marynaty dodaj soczewicę i wymieszaj. W masie obtaczaj ryby.

Krok 6

Smaż je na gorącym oleju do czasu, gdy zbrązowieją. Podawaj przybrane plastrami cytryny i natką pietruszki. Filety świetnie smakują z ryżem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Flaki po warszawsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej