Flądra w masala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądra w masala

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

5 sztuk

2 łyżeczki

100 gramów

4 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flądry oczyść i skrop octem winnym. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Soczewicę ugotuj i zatrzyj na puree.

Krok 3

Imbir zetrzyj na tarce, czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj chili, sok z cytryny i ocet z ryby. Miksuj przez 30 sekund.

Krok 4

Do sosu włóż rybę i marynuj ją przez 6 godzin.

Krok 5

Ryby wyjmij, a do marynaty dodaj soczewicę i wymieszaj. W masie obtaczaj ryby.

Krok 6

Smaż je na gorącym oleju do czasu, gdy zbrązowieją. Podawaj przybrane plastrami cytryny i natką pietruszki. Filety świetnie smakują z ryżem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądra w masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej