BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

62 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1 szklanka

1 szklanka

6 sztuk

1 łyżeczka

masa jabłkowa:

1 szklanka

1 kilogram

1 opakowanie

masa jogurtowa:

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 litr

dodatkowo:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić. Dodać cukier i żółtka, ubić. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem formy (25x35 cm),wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni.

Krok 2

Masa jabłkowa: Kasię roztopić. Dodać jabłka i cukier, podsmażyć. Wsypać galaretkę, wymieszać i smażyć jeszcze 5 minut bez przykrycia.

Krok 3

Masa jogurtowa: Galaretkę i żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki gorącej wody. Połączyć z jogurtem.

Krok 4

Ciasto z jabłkami i masą jogurtową: Na ostudzonym biszkopcie rozsmarować masę jabłkową. Zalać masą jogurtową. Ułożyć biszkopty. Dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej