BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

62 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1 szklanka

1 szklanka

6 sztuk

1 łyżeczka

masa jabłkowa:

1 szklanka

1 kilogram

1 opakowanie

1 łyżka

masa jogurtowa:

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 litr

dodatkowo:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić. Dodać cukier i żółtka, ubić. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem formy (25x35 cm),wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni.

Krok 2

Masa jabłkowa: Kasię roztopić. Dodać jabłka i cukier, podsmażyć. Wsypać galaretkę, wymieszać i smażyć jeszcze 5 minut bez przykrycia.

Krok 3

Masa jogurtowa: Galaretkę i żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki gorącej wody. Połączyć z jogurtem.

Krok 4

Ciasto z jabłkami i masą jogurtową: Na ostudzonym biszkopcie rozsmarować masę jabłkową. Zalać masą jogurtową. Ułożyć biszkopty. Dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BISZKOPT Z MASĄ JOGURTOWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej