Biszkopty z kremem

491 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (491)

Ciasto Ptasie Mleczko
ratingratingratingratingrating

595

difficulty

łatwe

70 min.
Słodkie pianki oblane czekoladą są znane od lat – pierwsze wyprodukowano już w latach 30. Ciasto...
Ciasto Kubuś
ratingratingratingratingrating

438

difficulty

łatwe

75 min.
Ciasto Kubuś to pyszny wypiek, który składa się z trzech warstw: puszystego biszkoptu, owocowego...
Przekładaniec
ratingratingratingratingrating

444

difficulty

średnie

100 min.
Przekładaniec to popularne określenie ciast warstwowych. Jeśli lubisz wypieki, które łączą w sobi...
Rolada bananowa
ratingratingratingratingrating

244

difficulty

łatwe

45 min.
Rolada bananowa – efektowny i smaczny słodki wypiek, którego przygotowanie jest o wiele łatwiejsz...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

282

difficulty

łatwe

45 min.
Biszkoptowe blaty przełożone budyniowym kremem, a na wierzchu gęsta, orzechowa polewa – miodowiec...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

173

difficulty

łatwe

60 min.
Ciasto czekoladowe z bananami na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną wuzetkę. Dwa kakaowe bisz...
Ciasto kokosowe
ratingratingratingratingrating

78

difficulty

łatwe

60 min.
Wiórki kokosowe doskonale sprawdzają się w wielu ciastach. Nadają się zarówno do tortów, jak i de...
Puchate ciasto
ratingratingratingratingrating

104

difficulty

łatwe

30 min.
Ananasowiec
ratingratingratingratingrating

79

difficulty

łatwe

70 min.
Ananasowiec – pyszne ciasto, które powinno przypaść do gustu fanom owocowych wypieków oraz egzoty...
Tort jasny z nutą cytrusową
ratingratingratingratingrating

83

difficulty

trudne

60 min.
Przepisy na eleganckie torty urodzinowe zawsze warto mieć pod ręką, bo mogą się przydać na różne...
Ciasto straciatella
ratingratingratingratingrating

50

difficulty

trudne

60 min.
Choć najczęściej stracciatella kojarzona jest z waniliowymi lodami oprószonymi kawałkami czekolad...
Różowy placek z galaretką
ratingratingratingratingrating

65

difficulty

łatwe

60 min.
Różowy placek z galaretką to idealny pomysł na deser, imieniny, spotkanie z przyjaciółmi lub wizy...
Tort z owocami leśnymi
ratingratingratingratingrating

52

difficulty

łatwe

15 min.
Tort z owocami leśnymi pomoże Ci uczcić ważne uroczystości. Doskonale sprawdzi się jako główna at...
Tort z malinami
ratingratingratingratingrating

38

difficulty

łatwe

15 min.
Tort z malinami na aromatycznym waniliowym cieście to wyśmienita inspiracja na zrobienie urodzino...
Rolada biszkoptowa z malinami
ratingratingratingratingrating

20

difficulty

łatwe

45 min.
Rolada biszkoptowa z malinami to wyśmienity słodki wypiek, który nadaje się na wiele okazji, na p...
Ciasto Balowe
ratingratingratingratingrating

16

difficulty

trudne

60 min.
Ciasto motyl
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

średnie

15 min.
Ciasta mogą nie tylko zachwycać smakiem, ale także wyglądem. Jeśli szukasz inspiracji na przygoto...
Biszkopt dla Mamy
ratingratingratingratingrating

17

difficulty

średnie

60 min.
Biszkopt będzie stanowił dobry prezent na Dzień Matki. Miękkie, puszyste ciasto, przełożone wanil...
Tort truskawkowy motyl
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

średnie

60 min.
Upieczenie szybkiego tortu jest możliwe – przekonaj się o tym, przyrządzając ciasto z naszego prz...
Ciasto Dobos
ratingratingratingratingrating

10

difficulty

łatwe

60 min.
Ciasto Dobos to propozycja dla każdego fana słodkich wypieków z kremami. Jego nazwa pochodzi od n...
Kolorowy placek
ratingratingratingratingrating

7

difficulty

łatwe

60 min.
Kolorowy placek to puszyste ucierane ciasto przełożone kremem z serka waniliowego i oblane gęstą...
Ciasto z nutellą i pijaną śliwką
ratingratingratingratingrating

18

difficulty

łatwe

60 min.
„Pijana śliwka” to ciasto, które swoją nazwę zawdzięcza nasączonym w alkoholu suszonym śliwkom (o...
Cappucino na biszkoptach
ratingratingratingratingrating

5

difficulty

średnie

15 min.
Ciasto ze słonecznikiem
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

średnie

60 min.
Ciasto ze słonecznikiem to dobra alternatywa dla wypieków z dodatkiem orzechów. Przygotowuje się...
Kostka alpejska
ratingratingratingratingrating

17

difficulty

łatwe

60 min.
Kostka alpejska to ciasto, w którym znajdziesz: miękki i puszysty kakaowy biszkopt; gęstą masę z...
PIJANE ŚLIWECZKI
ratingratingratingratingrating

9

difficulty

łatwe

60 min.
Marczello
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

30 min.
Chałwowiec
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

30 min.
Ikar
ratingratingratingratingrating

3

difficulty

średnie

60 min.

Ciekawostki i porady

Zaskoczcie w tym roku swoich najbliższych potrawami świątecznymi z dalekich krajów! Proponujemy bakłażanowe roladki nigviziani badirzhani.

Czytaj więcej

Drobne słodycze, owoce, orzechy, lukier - to jedne z wielu inspiracji. Zapraszamy po więcej do artykułu!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Biszkopty z krememBiszkopty z kremem

Biszkopt jest rodzajem ciasta, które bardzo dobrze komponuje się z różnego rodzaju kremami. Jest delikatny w smaku, można więc łączyć go z masą o smaku czekolady, karmelu, owoców czy mięty. Przed posmarowaniem warstwy ciasta, warto ją jednak lekko nasączyć, np. sokiem z cytryny, kawą lub herbatą. Sprawi to, że nie będzie ono zbyt suche. Rodzaj płynu powinien zależeć od smaku ciasta, a jego ilość od rodzaju masy. Jednym z podstawowych kremów używanych do biszkoptowych ciast i tortów jest ten na bazie budyniu. Aby go przygotować, połącz startą kostkę do pieczenia z budyniem, opcjonalnie także z żółtkiem. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zbyt zimne albo gorące spowodują zwarzenie się kremu. Dodawany budyń powinien być gęsty – nie tylko będzie lepiej trzymał się na cieście, ale im gęstszy będzie, tym mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia grudek i zwarzenia. Podstawowe przepisy na krem łatwo zmodyfikować, dzięki dodatkowi czekolady, skórki z pomarańczy czy bakalii. Do tego typu ciast, zwłaszcza z dodatkiem miodu, używa się często również masy na bazie kaszy manny. Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu, dodając jednak mniej mleka, by wyszła bardzo gęsta. Zmiksuj ją z pozostałymi składnikami. Dodaj do mleka laskę wanilii, by masa zyskała wyrazisty aromat. Biszkoptowe spody dobrze smakują również z galaretkami oraz delikatnymi piankami. Popularność zyskały także masy przyrządzane na bazie soków przecierowych oraz żelatyny. Jeśli planujesz przygotowanie wypieku z owocami, dobrym pomysłem będzie przełożenie go kremem śmietanowym lub na bazie serka mascarpone. Jeśli natomiast planujesz podanie ciasta biszkoptowego na uroczystym spotkaniu, dobrym pomysłem będzie przyrządzenie tortu. W zależności od kulinarnych upodobań, upiecz tort z malinowym ombre, którego brzegi zdobią odcienie różu, lub tort czekoladowy. Efektownymi ciastami są także rolady. Nadziewać możesz je różnymi kremami, owocami, bitą śmietaną lub dżemem. Zobacz na ile różnych sposobów przygotujesz pyszne biszkopty – sprawdź nasze przepisy i upiecz to smaczne i uniwersalne ciasto!