Biszkopty z kremem | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Biszkopty z kremem

13 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (13)

Ciasto chałwowe
ratingratingratingratingrating

524

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Chałwa jako samodzielna przekąska poróżnia smakoszów. Część z nich może zajadać się nią bez końca...
Ciasto Kubuś
ratingratingratingratingrating

518

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Powszechnie wiadomo, że słynny Kubuś Puchatek był wielkim koneserem złocistego, gęstego miodu. W...
Rolada bananowa
ratingratingratingratingrating

255

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Śmietankowy krem, drobne kawałki gorzkiej czekolady i słodkie banany to kombinacja, która w porze...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

321

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
130 min.
Zamieńcie swoją kuchnię w krainę mlekiem i miodem płynącą. Podczas tej kulinarnej sielanki nie za...
Ciasto kokosowe
ratingratingratingratingrating

95

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Desery z dodatkiem kokosa goszczą w polskiej kuchni już od wielu lat. Początkowo jedynym powszech...
Ananasowiec
ratingratingratingratingrating

98

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Ananasowiec to propozycja dla tych osób, które lubią egzotyczny smak ciast. W naszym przepisie na...
Ciasto z nutellą i pijaną śliwką
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Szukacie przepisu na pyszne, proste, a jednocześnie efektowne ciasto? Wypróbujcie przepis na cias...
Ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym
ratingratingratingratingrating

105

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Efektowne ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym bez pieczenia i długiego wyrabiania lub u...
Kostka alpejska
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Każdy deser, co do zasady, powinien być słodki – z tym stwierdzeniem zgodzimy się chyba wszyscy...
Ciasto Smerfetka
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Dziś w kuchni zrobi się bajkowo! Jesteśmy pewni, że wielu z nas do tej pory pamięta słowa radosne...
Ciasto z truskawkami, galaretką i masą budyniową
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ciasto z truskawkami, galaretką i budyniem to deser, jakiego nie może zabraknąć na stole w podcza...
Ciasto z masą kokosową
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
W przepisie na ciasto z masą kokosową wszystkie składniki perfekcyjnie ze sobą współgrają. Puszys...
Biszkopt z masą jogurtową
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Nie zawsze trzeba inwestować w wiele wymyślnych składników, by przygotować efektowny i smaczny de...

Ciekawostki i porady

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Biszkopty z krememBiszkopty z kremem

Biszkopt jest rodzajem ciasta, które bardzo dobrze komponuje się z różnego rodzaju kremami. Jest delikatny w smaku, można więc łączyć go z masą o smaku czekolady, karmelu, owoców czy mięty. Przed posmarowaniem warstwy ciasta, warto ją jednak lekko nasączyć, np. sokiem z cytryny, kawą lub herbatą. Sprawi to, że nie będzie ono zbyt suche. Rodzaj płynu powinien zależeć od smaku ciasta, a jego ilość od rodzaju masy. Jednym z podstawowych kremów używanych do biszkoptowych ciast i tortów jest ten na bazie budyniu. Aby go przygotować, połącz startą kostkę do pieczenia z budyniem, opcjonalnie także z żółtkiem. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zbyt zimne albo gorące spowodują zwarzenie się kremu. Dodawany budyń powinien być gęsty – nie tylko będzie lepiej trzymał się na cieście, ale im gęstszy będzie, tym mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia grudek i zwarzenia. Podstawowe przepisy na krem łatwo zmodyfikować, dzięki dodatkowi czekolady, skórki z pomarańczy czy bakalii. Do tego typu ciast, zwłaszcza z dodatkiem miodu, używa się często również masy na bazie kaszy manny. Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu, dodając jednak mniej mleka, by wyszła bardzo gęsta. Zmiksuj ją z pozostałymi składnikami. Dodaj do mleka laskę wanilii, by masa zyskała wyrazisty aromat. Biszkoptowe spody dobrze smakują również z galaretkami oraz delikatnymi piankami. Popularność zyskały także masy przyrządzane na bazie soków przecierowych oraz żelatyny. Jeśli planujesz przygotowanie wypieku z owocami, dobrym pomysłem będzie przełożenie go kremem śmietanowym lub na bazie serka mascarpone. Jeśli natomiast planujesz podanie ciasta biszkoptowego na uroczystym spotkaniu, dobrym pomysłem będzie przyrządzenie tortu. W zależności od kulinarnych upodobań, upiecz tort z malinowym ombre, którego brzegi zdobią odcienie różu, lub tort czekoladowy. Efektownymi ciastami są także rolady. Nadziewać możesz je różnymi kremami, owocami, bitą śmietaną lub dżemem. Zobacz na ile różnych sposobów przygotujesz pyszne biszkopty – sprawdź nasze przepisy i upiecz to smaczne i uniwersalne ciasto!