Przepisy na Biszkopty z kremem

90 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (90)

Ciasto Ptasie Mleczko
ratingratingratingratingrating

647

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ptasie mleczko to prawdziwy król wśród słodkości! Jeśli i ty należysz do grona miłośników tego de...
Ciasto chałwowe
ratingratingratingratingrating

517

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Chałwa jako samodzielna przekąska poróżnia smakoszów. Część z nich może zajadać się nią bez końca...
Ciasto Kubuś
ratingratingratingratingrating

493

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Powszechnie wiadomo, że słynny Kubuś Puchatek był wielkim koneserem złocistego, gęstego miodu. W...
Przekładaniec
ratingratingratingratingrating

484

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
100 min.
Przekładaniec to popularne określenie ciast warstwowych. Jeśli lubisz wypieki, które łączą w sobi...
Rolada bananowa
ratingratingratingratingrating

249

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rolada bananowa – efektowny i smaczny słodki wypiek, którego przygotowanie jest o wiele łatwiejsz...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

304

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
130 min.
Zamieńcie swoją kuchnię w krainę mlekiem i miodem płynącą. Podczas tej kulinarnej sielanki nie za...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

181

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Banany i czekolada to niezwykle zgrany duet. Często łączycie je pod postacią koktajli i musów? Ko...
Ciasto kokosowe
ratingratingratingratingrating

86

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Desery z dodatkiem kokosa goszczą w polskiej kuchni już od wielu lat. Początkowo jedynym powszech...
Ananasowiec
ratingratingratingratingrating

87

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Ananasowiec to propozycja dla tych osób, które lubią egzotyczny smak ciast. W naszym przepisie na...
Różowy placek z galaretką
ratingratingratingratingrating

78

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Różowy placek z galaretką to idealny pomysł na deser, imieniny, spotkanie z przyjaciółmi lub wizy...
Ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Efektowne ciasto z masą budyniową i dżemem porzeczkowym bez pieczenia i długiego wyrabiania lub u...
Kostka alpejska
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Każdy deser, co do zasady, powinien być słodki – z tym stwierdzeniem zgodzimy się chyba wszyscy...
Ciasto z masą kokosową
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
W przepisie na ciasto z masą kokosową wszystkie składniki perfekcyjnie ze sobą współgrają. Puszys...
Ciasto z nutellą i pijaną śliwką
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
„Pijana śliwka” to ciasto, które swoją nazwę zawdzięcza nasączonym w alkoholu suszonym śliwkom (o...
Marczello
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ciasto Smerfetka
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przygotowując ciasto, można czasem wyjść poza schemat i wprowadzić małe urozmaicenie, które doda...
Ciasto balowe
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Puszyste ciasto biszkoptowe z kremem i bitą śmietaną, przełożone herbatnikami – to przepis nie ty...
Labamba
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Słonecznik
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Smerfetka
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ananasek
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kokosanka
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Kokosanka doskonale sprawdzi się jako poczęstunek na przyjęcie lub słodki dodatek do codziennej k...
W-Z
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
lekkie ciasto
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Miłośnikom domowych łakoci proponujemy dziś przepis na lekkie ciasto, którego składniki to jedyni...
Delicja pomarańczowa
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.

Ciekawostki i porady

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Biszkopty z krememBiszkopty z kremem

Biszkopt jest rodzajem ciasta, które bardzo dobrze komponuje się z różnego rodzaju kremami. Jest delikatny w smaku, można więc łączyć go z masą o smaku czekolady, karmelu, owoców czy mięty. Przed posmarowaniem warstwy ciasta, warto ją jednak lekko nasączyć, np. sokiem z cytryny, kawą lub herbatą. Sprawi to, że nie będzie ono zbyt suche. Rodzaj płynu powinien zależeć od smaku ciasta, a jego ilość od rodzaju masy. Jednym z podstawowych kremów używanych do biszkoptowych ciast i tortów jest ten na bazie budyniu. Aby go przygotować, połącz startą kostkę do pieczenia z budyniem, opcjonalnie także z żółtkiem. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zbyt zimne albo gorące spowodują zwarzenie się kremu. Dodawany budyń powinien być gęsty – nie tylko będzie lepiej trzymał się na cieście, ale im gęstszy będzie, tym mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia grudek i zwarzenia. Podstawowe przepisy na krem łatwo zmodyfikować, dzięki dodatkowi czekolady, skórki z pomarańczy czy bakalii. Do tego typu ciast, zwłaszcza z dodatkiem miodu, używa się często również masy na bazie kaszy manny. Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu, dodając jednak mniej mleka, by wyszła bardzo gęsta. Zmiksuj ją z pozostałymi składnikami. Dodaj do mleka laskę wanilii, by masa zyskała wyrazisty aromat. Biszkoptowe spody dobrze smakują również z galaretkami oraz delikatnymi piankami. Popularność zyskały także masy przyrządzane na bazie soków przecierowych oraz żelatyny. Jeśli planujesz przygotowanie wypieku z owocami, dobrym pomysłem będzie przełożenie go kremem śmietanowym lub na bazie serka mascarpone. Jeśli natomiast planujesz podanie ciasta biszkoptowego na uroczystym spotkaniu, dobrym pomysłem będzie przyrządzenie tortu. W zależności od kulinarnych upodobań, upiecz tort z malinowym ombre, którego brzegi zdobią odcienie różu, lub tort czekoladowy. Efektownymi ciastami są także rolady. Nadziewać możesz je różnymi kremami, owocami, bitą śmietaną lub dżemem. Zobacz na ile różnych sposobów przygotujesz pyszne biszkopty – sprawdź nasze przepisy i upiecz to smaczne i uniwersalne ciasto!