Przepisy na Biszkopty z kremem

493 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (493)

Ciasto Ptasie Mleczko
ratingratingratingratingrating

640

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Słodkie pianki oblane czekoladą są znane od lat – pierwsze wyprodukowano już w latach 30. Ciasto...
Ciasto chałwowe
ratingratingratingratingrating

516

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli lubisz chałwę, czyli charakterystyczną słodką masę z sezamu i miodu, to na pewno pokochasz...
Ciasto Kubuś
ratingratingratingratingrating

489

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Ciasto Kubuś to pyszny wypiek, który składa się z trzech warstw: puszystego biszkoptu, owocowego...
Przekładaniec
ratingratingratingratingrating

484

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
100 min.
Przekładaniec to popularne określenie ciast warstwowych. Jeśli lubisz wypieki, które łączą w sobi...
Rolada bananowa
ratingratingratingratingrating

248

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rolada bananowa – efektowny i smaczny słodki wypiek, którego przygotowanie jest o wiele łatwiejsz...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

304

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Biszkoptowe blaty przełożone budyniowym kremem, a na wierzchu gęsta, orzechowa polewa – miodowiec...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

178

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto czekoladowe z bananami na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną wuzetkę. Dwa kakaowe bisz...
Ciasto kokosowe
ratingratingratingratingrating

84

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wiórki kokosowe doskonale sprawdzają się w wielu ciastach. Nadają się zarówno do tortów, jak i de...
Puchate ciasto
ratingratingratingratingrating

116

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ananasowiec
ratingratingratingratingrating

84

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Ananasowiec – pyszne ciasto, które powinno przypaść do gustu fanom owocowych wypieków oraz egzoty...
Tort jasny z nutą cytrusową
ratingratingratingratingrating

84

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Przepisy na eleganckie torty urodzinowe zawsze warto mieć pod ręką, bo mogą się przydać na różne...
Ciasto straciatella
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Choć najczęściej stracciatella kojarzona jest z waniliowymi lodami oprószonymi kawałkami czekolad...
Różowy placek z galaretką
ratingratingratingratingrating

77

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Różowy placek z galaretką to idealny pomysł na deser, imieniny, spotkanie z przyjaciółmi lub wizy...
Tort z owocami leśnymi
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tort z owocami leśnymi pomoże Ci uczcić ważne uroczystości. Doskonale sprawdzi się jako główna at...
Tort z malinami
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tort z malinami na aromatycznym waniliowym cieście to wyśmienita inspiracja na zrobienie urodzino...
Rolada biszkoptowa z malinami
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rolada biszkoptowa z malinami to wyśmienity słodki wypiek, który nadaje się na wiele okazji, na p...
Ciasto Balowe
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Ciasto motyl
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Ciasta mogą nie tylko zachwycać smakiem, ale także wyglądem. Jeśli szukasz inspiracji na przygoto...
Biszkopt dla Mamy
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Biszkopt będzie stanowił dobry prezent na Dzień Matki. Miękkie, puszyste ciasto, przełożone wanil...
Tort truskawkowy motyl
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Upieczenie szybkiego tortu jest możliwe – przekonaj się o tym, przyrządzając ciasto z naszego prz...
Ciasto Dobos
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto Dobos to propozycja dla każdego fana słodkich wypieków z kremami. Jego nazwa pochodzi od n...
Kolorowy placek
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kolorowy placek to puszyste ucierane ciasto przełożone kremem z serka waniliowego i oblane gęstą...
Makowa panienka
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto z nutellą i pijaną śliwką
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
„Pijana śliwka” to ciasto, które swoją nazwę zawdzięcza nasączonym w alkoholu suszonym śliwkom (o...
Cappucino na biszkoptach
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Ciasto ze słonecznikiem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Ciasto ze słonecznikiem to dobra alternatywa dla wypieków z dodatkiem orzechów. Przygotowuje się...
Kostka alpejska
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kostka alpejska to ciasto, w którym znajdziesz: miękki i puszysty kakaowy biszkopt; gęstą masę z...
PIJANE ŚLIWECZKI
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Marczello
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.

Ciekawostki i porady

Delikatne, puszyste pączki. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

Walentynki przywędrowały do nas stosunkowo niedawno, ale dobrze się zadomowiły w zimowym kalendarzu. Może to święto komercyjne, ale w moim przekonaniu warte obchodzenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Biszkopty z krememBiszkopty z kremem

Biszkopt jest rodzajem ciasta, które bardzo dobrze komponuje się z różnego rodzaju kremami. Jest delikatny w smaku, można więc łączyć go z masą o smaku czekolady, karmelu, owoców czy mięty. Przed posmarowaniem warstwy ciasta, warto ją jednak lekko nasączyć, np. sokiem z cytryny, kawą lub herbatą. Sprawi to, że nie będzie ono zbyt suche. Rodzaj płynu powinien zależeć od smaku ciasta, a jego ilość od rodzaju masy. Jednym z podstawowych kremów używanych do biszkoptowych ciast i tortów jest ten na bazie budyniu. Aby go przygotować, połącz startą kostkę do pieczenia z budyniem, opcjonalnie także z żółtkiem. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zbyt zimne albo gorące spowodują zwarzenie się kremu. Dodawany budyń powinien być gęsty – nie tylko będzie lepiej trzymał się na cieście, ale im gęstszy będzie, tym mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia grudek i zwarzenia. Podstawowe przepisy na krem łatwo zmodyfikować, dzięki dodatkowi czekolady, skórki z pomarańczy czy bakalii. Do tego typu ciast, zwłaszcza z dodatkiem miodu, używa się często również masy na bazie kaszy manny. Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu, dodając jednak mniej mleka, by wyszła bardzo gęsta. Zmiksuj ją z pozostałymi składnikami. Dodaj do mleka laskę wanilii, by masa zyskała wyrazisty aromat. Biszkoptowe spody dobrze smakują również z galaretkami oraz delikatnymi piankami. Popularność zyskały także masy przyrządzane na bazie soków przecierowych oraz żelatyny. Jeśli planujesz przygotowanie wypieku z owocami, dobrym pomysłem będzie przełożenie go kremem śmietanowym lub na bazie serka mascarpone. Jeśli natomiast planujesz podanie ciasta biszkoptowego na uroczystym spotkaniu, dobrym pomysłem będzie przyrządzenie tortu. W zależności od kulinarnych upodobań, upiecz tort z malinowym ombre, którego brzegi zdobią odcienie różu, lub tort czekoladowy. Efektownymi ciastami są także rolady. Nadziewać możesz je różnymi kremami, owocami, bitą śmietaną lub dżemem. Zobacz na ile różnych sposobów przygotujesz pyszne biszkopty – sprawdź nasze przepisy i upiecz to smaczne i uniwersalne ciasto!