Ciasto z masą kokosową

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

5

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij
Ciasto z masą kokosową

Składniki

2 sztuki

krem:

0.5 litra

0.5 szklanki

25 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (ok. 20 minut).

Krok 3

Do gorącej masy należy dodać Kasię i od czasu do czasu mieszać łyżką, aby Kasia się rozpuściła.

Krok 4

Masę kokosową ostudzić. Jeden blat biszkoptowy przesmarować dżemem z czarnej porzeczki i wyłożyć masę kokosową.

Krok 5

Przykryć drugim blatem.

Krok 6

Posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej