Kanapka hawajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka hawajska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
344 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

252 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

2 plastry

2 plastry

4 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pumpernikiel posmaruj majonezem i połóż sałatę oraz ser.

Kanapka hawajska   - Krok 1

Krok 2

Na wierzchu kanapek ułóż pół plastra szynki oraz pół plastra ananasa.

Kanapka hawajska   - Krok 2

Krok 3

Na wierzch kanapki wyciśnij kilka kropel majonezu. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie paski i udekoruj nią kanapki.

Kanapka hawajska   - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taką kanapkę możesz również przygotować z pieczywa pszennego, dodatkowo opieczonego na grzanki.

5

Opinie o przepisie

  • Grażyna  Dylewska

    Grażyna Dylewska , 15.02.2016

    takie kanapki wyglądają super i smakują tak samo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Takie słodkie że aż jebne

    Takie słodkie że aż jebne , 14.03.2015

    Robią smaka!! :O <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Barczyk

    Nina Barczyk , 10.03.2015

    Ja poproszę na jutrzejsze śniadanie :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Cywińska

    Anna Cywińska , 09.03.2015

    :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Dziedzic

    Jadwiga Dziedzic , 09.03.2015

    :-D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka ala Rouben
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka hawajska  Kanapka hawajska

Pumpernikiel posmaruj majonezem i połóż sałatę oraz ser.