Kanapka hawajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka hawajska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
344 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

2 plastry

2 plastry

4 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pumpernikiel posmaruj majonezem i połóż sałatę oraz ser.

Kanapka hawajska   - Krok 1

Krok 2

Na wierzchu kanapek ułóż pół plastra szynki oraz pół plastra ananasa.

Kanapka hawajska   - Krok 2

Krok 3

Na wierzch kanapki wyciśnij kilka kropel majonezu. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie paski i udekoruj nią kanapki.

Kanapka hawajska   - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taką kanapkę możesz również przygotować z pieczywa pszennego, dodatkowo opieczonego na grzanki.

5

Opinie o przepisie

  • Grażyna  Dylewska

    Grażyna Dylewska , 15.02.2016

    takie kanapki wyglądają super i smakują tak samo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Takie słodkie że aż jebne

    Takie słodkie że aż jebne , 14.03.2015

    Robią smaka!! :O <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Barczyk

    Nina Barczyk , 10.03.2015

    Ja poproszę na jutrzejsze śniadanie :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Cywińska

    Anna Cywińska , 09.03.2015

    :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Dziedzic

    Jadwiga Dziedzic , 09.03.2015

    :-D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sadzone w chlebie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka hawajska  Kanapka hawajska

Pumpernikiel posmaruj majonezem i połóż sałatę oraz ser.