Kanapka hawajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka hawajska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
344 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

2 plastry

2 plastry

4 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pumpernikiel posmaruj majonezem i połóż sałatę oraz ser.

Kanapka hawajska   - Krok 1

Krok 2

Na wierzchu kanapek ułóż pół plastra szynki oraz pół plastra ananasa.

Kanapka hawajska   - Krok 2

Krok 3

Na wierzch kanapki wyciśnij kilka kropel majonezu. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie paski i udekoruj nią kanapki.

Kanapka hawajska   - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taką kanapkę możesz również przygotować z pieczywa pszennego, dodatkowo opieczonego na grzanki.

5

Opinie o przepisie

  • Grażyna  Dylewska

    Grażyna Dylewska , 15.02.2016

    takie kanapki wyglądają super i smakują tak samo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Takie słodkie że aż jebne

    Takie słodkie że aż jebne , 14.03.2015

    Robią smaka!! :O <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Barczyk

    Nina Barczyk , 10.03.2015

    Ja poproszę na jutrzejsze śniadanie :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Cywińska

    Anna Cywińska , 09.03.2015

    :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Dziedzic

    Jadwiga Dziedzic , 09.03.2015

    :-D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka hawajska   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka hawajska  Kanapka hawajska

Pumpernikiel posmaruj majonezem i połóż sałatę oraz ser.