
Składniki
4 sztuki
4 plastry
2 plastry
2 plastry
4 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pumpernikiel posmaruj majonezem i połóż sałatę oraz ser.

Krok 2
Na wierzchu kanapek ułóż pół plastra szynki oraz pół plastra ananasa.

Krok 3
Na wierzch kanapki wyciśnij kilka kropel majonezu. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie paski i udekoruj nią kanapki.


Dobra rada:
Taką kanapkę możesz również przygotować z pieczywa pszennego, dodatkowo opieczonego na grzanki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej