
Składniki
4 sztuki
4 plastry
2 plastry
2 plastry
4 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pumpernikiel posmaruj majonezem i połóż sałatę oraz ser.

Krok 2
Na wierzchu kanapek ułóż pół plastra szynki oraz pół plastra ananasa.

Krok 3
Na wierzch kanapki wyciśnij kilka kropel majonezu. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie paski i udekoruj nią kanapki.


Dobra rada:
Taką kanapkę możesz również przygotować z pieczywa pszennego, dodatkowo opieczonego na grzanki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej