Pasta pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta pomidorowa

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

8 sztuk

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Krok 2

Dodać pomidory, pomidory suszone, sok pomidorowy i bulionetkę i dusić ok 8 min. Zmiksować.

Krok 3

Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach gorącej wody i dodać do pulpy pomidorowej.

Krok 4

Sos pomidorowy odstawić do ostygnięcia (najlepiej na noc do lodówki).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej