
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
8 sztuk
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2
Dodać pomidory, pomidory suszone, sok pomidorowy i bulionetkę i dusić ok 8 min. Zmiksować.
Krok 3
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach gorącej wody i dodać do pulpy pomidorowej.
Krok 4
Sos pomidorowy odstawić do ostygnięcia (najlepiej na noc do lodówki).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej