Pasta pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta pomidorowa

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

8 sztuk

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Krok 2

Dodać pomidory, pomidory suszone, sok pomidorowy i bulionetkę i dusić ok 8 min. Zmiksować.

Krok 3

Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach gorącej wody i dodać do pulpy pomidorowej.

Krok 4

Sos pomidorowy odstawić do ostygnięcia (najlepiej na noc do lodówki).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej