Pasta pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta pomidorowa

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

8 sztuk

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Krok 2

Dodać pomidory, pomidory suszone, sok pomidorowy i bulionetkę i dusić ok 8 min. Zmiksować.

Krok 3

Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach gorącej wody i dodać do pulpy pomidorowej.

Krok 4

Sos pomidorowy odstawić do ostygnięcia (najlepiej na noc do lodówki).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej