Pasta pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta pomidorowa

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

8 sztuk

150 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Krok 2

Dodać pomidory, pomidory suszone, sok pomidorowy i bulionetkę i dusić ok 8 min. Zmiksować.

Krok 3

Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach gorącej wody i dodać do pulpy pomidorowej.

Krok 4

Sos pomidorowy odstawić do ostygnięcia (najlepiej na noc do lodówki).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta  pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej