Aromatyczna pasta z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pasta z tuńczyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka przełóż razem z oliwą do miseczki i rozdrobnij.

Krok 2

Dodaj posiekanego w drobną kosteczkę ogórka, wymieszaj ze śmietaną, majonezem i musztardą.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i ostrą mieloną papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa krem z pomidorów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej