Pasta z wędzonego bekonu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z wędzonego bekonu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

1 łyżeczka

150 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek drobno pokrój, fasolę odsącz z zalewy.

Pasta z wędzonego bekonu - Krok 1

Krok 2

Boczek podsmaż na rozgrzanym smalcu. Po chwili smażenia zdejmij z ognia i przestudź.

Pasta z wędzonego bekonu - Krok 2

Krok 3

Fasolę zmiksuj z bekonem, smalcem, czosnkiem, sosem sojowym i przyprawami. Dodaj Przyprawę w Mini kostkach Knorr. Podawaj z chlebem razowym i kiszonym ogórkiem.

Pasta z wędzonego bekonu - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Łukasz Dzióbek

    Łukasz Dzióbek , 26.11.2015

    Jest ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z wędzonego bekonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z wędzonego bekonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z wędzonego bekonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z wędzonego bekonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z wędzonego bekonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z wędzonego bekonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z wędzonego bekonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z wędzonego bekonu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z wędzonego bekonuPasta z wędzonego bekonu

Boczek drobno pokrój, fasolę odsącz z zalewy.