Kwaśna zupa z czerwoną fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

48 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

3 sztuki

500 gramów

1 sztuka

300 gramów

null

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku podgrzej oliwę i podsmaż cebulę, czosnek i boczek pokrojone w drobną kostkę.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 1

Krok 2

Wlej 1,5 litra wody. Dodaj pieprz, kminek, liście laurowe i dwie kostki Knorr. Zagotuj.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 2

Krok 3

Kapustę wypłucz pod bieżącą, zimną wodą, poszatkuj i dodaj do zupy.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki pokrój w kostkę i również dodaj do zupy. Całość gotuj powoli około 20-30 minut, aż składniki zrobią się miękkie.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 4

Krok 5

Pod koniec dodaj wypłukaną fasolkę z puszki i gotuj jeszcze 5 minut.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Aleksander Grzebyta

    Aleksander Grzebyta

    Strona robiona przez agencje reklamowe na konkretne zlecenie. Służy do tego, żeby użyć w przepisie kostki od Knura.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej