
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1.5 litra
5 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
2 sztuki
null
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku podgrzej oliwę i podsmaż cebulę, czosnek i boczek pokrojone w drobną kostkę.

Krok 2
Wlej 1,5 litra wody. Dodaj pieprz, kminek, liście laurowe i dwie kostki Knorr. Zagotuj.

Krok 3
Kapustę wypłucz pod bieżącą, zimną wodą, poszatkuj i dodaj do zupy.

Krok 4
Ziemniaki pokrój w kostkę i również dodaj do zupy. Całość gotuj powoli około 20-30 minut, aż składniki zrobią się miękkie.

Krok 5
Pod koniec dodaj wypłukaną fasolkę z puszki i gotuj jeszcze 5 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej