Kwaśna zupa z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

500 gramów

1 sztuka

300 gramów

null

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku podgrzej oliwę i podsmaż cebulę, czosnek i boczek pokrojone w drobną kostkę.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 1

Krok 2

Wlej 1,5 litra wody. Dodaj pieprz, kminek, liście laurowe i dwie kostki Knorr. Zagotuj.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 2

Krok 3

Kapustę wypłucz pod bieżącą, zimną wodą, poszatkuj i dodaj do zupy.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki pokrój w kostkę i również dodaj do zupy. Całość gotuj powoli około 20-30 minut, aż składniki zrobią się miękkie.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 4

Krok 5

Pod koniec dodaj wypłukaną fasolkę z puszki i gotuj jeszcze 5 minut.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Aleksander Grzebyta

    Aleksander Grzebyta , 10.05.2015

    Strona robiona przez agencje reklamowe na konkretne zlecenie. Służy do tego, żeby użyć w przepisie kostki od Knura.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej