
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1.5 litra
5 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
2 sztuki
null
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku podgrzej oliwę i podsmaż cebulę, czosnek i boczek pokrojone w drobną kostkę.

Krok 2
Wlej 1,5 litra wody. Dodaj pieprz, kminek, liście laurowe i dwie kostki Knorr. Zagotuj.

Krok 3
Kapustę wypłucz pod bieżącą, zimną wodą, poszatkuj i dodaj do zupy.

Krok 4
Ziemniaki pokrój w kostkę i również dodaj do zupy. Całość gotuj powoli około 20-30 minut, aż składniki zrobią się miękkie.

Krok 5
Pod koniec dodaj wypłukaną fasolkę z puszki i gotuj jeszcze 5 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej