Chowder z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chowder z małżami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

99 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

null szczypt

3 pęczki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

3 szklanki

1 kilogram

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek, ziemniaki, selera oraz cebulę pokrój na kostkę, a czosnek posiekaj.

Chowder z małżami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni wytop tłuszcz z boczku, a skwarki zarumień i wyjmij.

Chowder z małżami - Krok 2

Krok 3

Na ten sam tłuszcz wrzuć cebulę i czosnek i zeszklij, po czym dorzuć selera, tymianek oraz liść laurowy.

Chowder z małżami - Krok 3

Krok 4

Po chwili dodaj ziemniaki, zalej gorącym wywarem i gotuj do czasu kiedy ziemniaki będą półtwarde.

Chowder z małżami - Krok 4

Krok 5

Do innego garnka wlej wodę, a gdy zacznie wrzeć, to wrzuć oczyszczone małże. Przykryj i potrząsaj garnkiem, aż się otworzą, po czym wyjmij je i oddziel mięso od skorupki, a wywar przecedź i dodaj do ziemniaków.

Chowder z małżami - Krok 5

Krok 6

Kiedy ziemniaki będą gotowe wrzuć mięso małż i śmietanę.

Chowder z małżami - Krok 6

Krok 7

Dodaj resztę przypraw, wymieszaj i odstaw na chwilę. Zupę podawaj posypaną boczkiem.

Chowder z małżami - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chowder z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chowder z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chowder z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chowder z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chowder z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chowder z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chowder z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chowder z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bitki z karkówki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej