Zupa grochowo – ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grochowo – ziemniaczana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
540 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

611 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

20 dekagramów

30 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch włóż do wody na dwie godziny. Następnie ugotuj w wywarze z mięsa i warzyw.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania grochu włóż pokrojone ziemniaki i majeranek.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 2

Krok 3

Pokrój boczek i cebulę. Usmaż boczek dodając posiekaną cebulę.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 3

Krok 4

Pokrój kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy boczek, cebulę i kiełbasę. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, dopraw do smaku pieprzem.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 4

Krok 5

Do gotujące się zupy, dodaj kostkę Knorr. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • Irena Kuźma Nawrat

    Irena Kuźma Nawrat , 26.10.2011

    uwielbiam=mniam:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Zgudziak

    Edyta Zgudziak , 26.10.2011

    taką właśnie gotuję!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nicolla Janicka

    Nicolla Janicka , 26.10.2011

    Ja ostatnio nagotowalam tyle grochowki ze byla na obiad przez trzy dni.. wiec ja moze podziekuje;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Błażejewska

    Justyna Błażejewska , 26.10.2011

    Mniamm!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa a’la lasagne
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grochowo – ziemniaczanaZupa grochowo – ziemniaczana

Groch włóż do wody na dwie godziny. Następnie ugotuj w wywarze z mięsa i warzyw.