
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
20 dekagramów
30 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch włóż do wody na dwie godziny. Następnie ugotuj w wywarze z mięsa i warzyw.

Krok 2
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania grochu włóż pokrojone ziemniaki i majeranek.

Krok 3
Pokrój boczek i cebulę. Usmaż boczek dodając posiekaną cebulę.

Krok 4
Pokrój kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy boczek, cebulę i kiełbasę. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, dopraw do smaku pieprzem.

Krok 5
Do gotujące się zupy, dodaj kostkę Knorr. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej