Zupa grochowo – ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grochowo – ziemniaczana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
540 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

611 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1098 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

20 dekagramów

30 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch włóż do wody na dwie godziny. Następnie ugotuj w wywarze z mięsa i warzyw.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania grochu włóż pokrojone ziemniaki i majeranek.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 2

Krok 3

Pokrój boczek i cebulę. Usmaż boczek dodając posiekaną cebulę.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 3

Krok 4

Pokrój kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy boczek, cebulę i kiełbasę. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, dopraw do smaku pieprzem.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 4

Krok 5

Do gotujące się zupy, dodaj kostkę Knorr. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • Irena Kuźma Nawrat

    Irena Kuźma Nawrat , 26.10.2011

    uwielbiam=mniam:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Zgudziak

    Edyta Zgudziak , 26.10.2011

    taką właśnie gotuję!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nicolla Janicka

    Nicolla Janicka , 26.10.2011

    Ja ostatnio nagotowalam tyle grochowki ze byla na obiad przez trzy dni.. wiec ja moze podziekuje;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Błażejewska

    Justyna Błażejewska , 26.10.2011

    Mniamm!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grochowo – ziemniaczanaZupa grochowo – ziemniaczana

Groch włóż do wody na dwie godziny. Następnie ugotuj w wywarze z mięsa i warzyw.