Zupa grochowo – ziemniaczana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

418 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

491 osób wydrukowało

Pobierz pdf

878 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

20 dekagramów

30 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch włóż do wody na dwie godziny. Następnie ugotuj w wywarze z mięsa i warzyw.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania grochu włóż pokrojone ziemniaki i majeranek.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 2

Krok 3

Pokrój boczek i cebulę. Usmaż boczek dodając posiekaną cebulę.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 3

Krok 4

Pokrój kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy boczek, cebulę i kiełbasę. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, dopraw do smaku pieprzem.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 4

Krok 5

Do gotujące się zupy, dodaj kostkę Knorr. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • Irena Kuźma Nawrat

    Irena Kuźma Nawrat

    uwielbiam=mniam:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Zgudziak

    Edyta Zgudziak

    taką właśnie gotuję!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nicolla Janicka

    Nicolla Janicka

    Ja ostatnio nagotowalam tyle grochowki ze byla na obiad przez trzy dni.. wiec ja moze podziekuje;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Błażejewska

    Justyna Błażejewska

    Mniamm!

    Odpowiedz Odpowiedz

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej