Składniki
1.5 litra
1 sztuka
20 dekagramów
30 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch włóż do wody na dwie godziny. Następnie ugotuj w wywarze z mięsa i warzyw.
Krok 2
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania grochu włóż pokrojone ziemniaki i majeranek.
Krok 3
Pokrój boczek i cebulę. Usmaż boczek dodając posiekaną cebulę.
Krok 4
Pokrój kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy boczek, cebulę i kiełbasę. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, dopraw do smaku pieprzem.
Krok 5
Do gotujące się zupy, dodaj kostkę Knorr. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej