Zupa grochowo – ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grochowo – ziemniaczana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

468 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

521 osób wydrukowało

Pobierz pdf

960 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

20 dekagramów

30 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch włóż do wody na dwie godziny. Następnie ugotuj w wywarze z mięsa i warzyw.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania grochu włóż pokrojone ziemniaki i majeranek.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 2

Krok 3

Pokrój boczek i cebulę. Usmaż boczek dodając posiekaną cebulę.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 3

Krok 4

Pokrój kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy boczek, cebulę i kiełbasę. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, dopraw do smaku pieprzem.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 4

Krok 5

Do gotujące się zupy, dodaj kostkę Knorr. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

Zupa grochowo – ziemniaczana - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • Irena Kuźma Nawrat

    Irena Kuźma Nawrat , 26.10.2011

    uwielbiam=mniam:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Zgudziak

    Edyta Zgudziak , 26.10.2011

    taką właśnie gotuję!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nicolla Janicka

    Nicolla Janicka , 26.10.2011

    Ja ostatnio nagotowalam tyle grochowki ze byla na obiad przez trzy dni.. wiec ja moze podziekuje;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Błażejewska

    Justyna Błażejewska , 26.10.2011

    Mniamm!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grochowo – ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej