
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
20 dekagramów
30 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch włóż do wody na dwie godziny. Następnie ugotuj w wywarze z mięsa i warzyw.

Krok 2
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania grochu włóż pokrojone ziemniaki i majeranek.

Krok 3
Pokrój boczek i cebulę. Usmaż boczek dodając posiekaną cebulę.

Krok 4
Pokrój kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy boczek, cebulę i kiełbasę. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, dopraw do smaku pieprzem.

Krok 5
Do gotujące się zupy, dodaj kostkę Knorr. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































Zupa grochowo – ziemniaczana

