
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
20 dekagramów
30 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch włóż do wody na dwie godziny. Następnie ugotuj w wywarze z mięsa i warzyw.

Krok 2
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania grochu włóż pokrojone ziemniaki i majeranek.

Krok 3
Pokrój boczek i cebulę. Usmaż boczek dodając posiekaną cebulę.

Krok 4
Pokrój kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy boczek, cebulę i kiełbasę. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, dopraw do smaku pieprzem.

Krok 5
Do gotujące się zupy, dodaj kostkę Knorr. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej