Lekka zupa z fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka zupa z fasolki szparagowej

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obieramy i kroimy w słupki. Z fasolki odcinamy końcówki i dowolnie kroimy.

Krok 2

W garnku doprowadzamy do wrzenia 1,5l wody. Dodajemy do niej warzywa i kostkę rosołową. Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Koperek płuczemy i siekamy.

Krok 4

Zupę zabielamy śmietaną. Doprawiamy octem oraz solą i pieprzem do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tofu z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej