
Składniki
0.5 kilograma
1 pęczek
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
0.25 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obieramy i kroimy w słupki. Z fasolki odcinamy końcówki i dowolnie kroimy.
Krok 2
W garnku doprowadzamy do wrzenia 1,5l wody. Dodajemy do niej warzywa i kostkę rosołową. Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną.
Krok 3
Koperek płuczemy i siekamy.
Krok 4
Zupę zabielamy śmietaną. Doprawiamy octem oraz solą i pieprzem do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































