Lekka zupa z fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka zupa z fasolki szparagowej

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obieramy i kroimy w słupki. Z fasolki odcinamy końcówki i dowolnie kroimy.

Krok 2

W garnku doprowadzamy do wrzenia 1,5l wody. Dodajemy do niej warzywa i kostkę rosołową. Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Koperek płuczemy i siekamy.

Krok 4

Zupę zabielamy śmietaną. Doprawiamy octem oraz solą i pieprzem do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej