Miłosna zupa selerowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miłosna zupa selerowa

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

0.5 sztuki

2 łyżki

3 szczypty

0.5 łyżeczki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotowujemy bulion z z pokrojoną pietruszką,marchewką,selerem i porem.Do smaku wsypujemy delikat.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do drugiego garnka i gotujemy na miękko,ale tak żeby się nie rozleciały. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy mięso a warzywa miksujemy blenderem. Wrzucamy ziarenka pieprzu,ziele i wsypujemy przyprawy:kurkumę i słodką paprykę. Odsączone ziemniaki przekładamy do zupy. Zagotowujemy. Natkę pietruszki drobno siekamy i wsypujemy do zupy. Zupę miksujemy blenderem na głądki krem.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej