Miłosna zupa selerowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miłosna zupa selerowa

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

0.5 sztuki

2 łyżki

3 szczypty

0.5 łyżeczki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotowujemy bulion z z pokrojoną pietruszką,marchewką,selerem i porem.Do smaku wsypujemy delikat.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do drugiego garnka i gotujemy na miękko,ale tak żeby się nie rozleciały. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy mięso a warzywa miksujemy blenderem. Wrzucamy ziarenka pieprzu,ziele i wsypujemy przyprawy:kurkumę i słodką paprykę. Odsączone ziemniaki przekładamy do zupy. Zagotowujemy. Natkę pietruszki drobno siekamy i wsypujemy do zupy. Zupę miksujemy blenderem na głądki krem.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej