Miłosna zupa selerowa

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

72

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

5 sztuk

2 łyżki

2 szczypty

3 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotowujemy bulion z z pokrojoną pietruszką,marchewką,selerem i porem.Do smaku wsypujemy delikat.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do drugiego garnka i gotujemy na miękko,ale tak żeby się nie rozleciały. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy mięso a warzywa miksujemy blenderem. Wrzucamy ziarenka pieprzu,ziele i wsypujemy przyprawy:kurkumę i słodką paprykę. Odsączone ziemniaki przekładamy do zupy. Zagotowujemy. Natkę pietruszki drobno siekamy i wsypujemy do zupy. Zupę miksujemy blenderem na głądki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej