Miłosna zupa selerowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miłosna zupa selerowa

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

0.5 sztuki

2 łyżki

3 szczypty

0.5 łyżeczki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotowujemy bulion z z pokrojoną pietruszką,marchewką,selerem i porem.Do smaku wsypujemy delikat.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do drugiego garnka i gotujemy na miękko,ale tak żeby się nie rozleciały. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy mięso a warzywa miksujemy blenderem. Wrzucamy ziarenka pieprzu,ziele i wsypujemy przyprawy:kurkumę i słodką paprykę. Odsączone ziemniaki przekładamy do zupy. Zagotowujemy. Natkę pietruszki drobno siekamy i wsypujemy do zupy. Zupę miksujemy blenderem na głądki krem.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miłosna zupa selerowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej