Halibut pieczony z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

201 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

539 osób wydrukowało

Pobierz pdf

447 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0

1 sztuka

4 sztuki

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrop porcje halibuta połową cytryny. Oprósz odrobiną soli i wstaw do lodówki.

Krok 2

Pokrój pory w plastry, cebulę w piórka, paprykę w paski. Krótko podsmaż je na 2 łyżkach masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Włóż rybę do naczynia żaroodpornego. Obłóż warzywami i skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Halibut pieczony z warzywamiHalibut pieczony z warzywami

Miłośnicy odpoczynku nad morzem zapewne kojarzą halibuta w wersji smażonej, który występuje w menu niemal wszystkich nadmorskich restauracji. Spróbujcie innej wersji tej pysznej ryby we własnej kuchni. Halibut pieczony z warzywami to wyjątkowa propozycja na ciekawe połączenie, które zaspokoi gusta kulinarne nawet najbardziej wymagających smakoszy. Wystarczy ryba, ulubione jarzyny, przyprawy, sok z cytryny i masło. Czas zatem na obiad w iście królewskim stylu! Zapraszamy na halibuta z piekarnika.

Dla kogo?

Halibut pieczony z warzywami jest doskonałą propozycją dla miłośników dań rybnych, którzy poszukują urozmaicenia codziennego menu.

Na jaką okazję?

Halibut z warzywami do idealne danie na imprezę. Gwarantujemy, że zachwyci każdego. Pieczony halibut to przepis także na świąteczny obiad lub elegancką kolację dla rodziny.

Czy wiesz, że?

Halibut jest największym przedstawicielem ryb z rodziny flądrowatych. Może osiągać nawet ponad 3,5 m. Prowadzi przydenny tryb życia, najczęściej odpoczywając na boku.

Dla urozmaicenia:

Halibut z piekarnika z warzywami najlepiej smakuje przygotowany tuż przed podaniem. Danie możesz zaserwować wprost z naczynia, w którym było pieczone.