
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrop porcje halibuta połową cytryny. Oprósz odrobiną soli i wstaw do lodówki.
Krok 2
Pokrój pory w plastry, cebulę w piórka, paprykę w paski. Krótko podsmaż je na 2 łyżkach masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Włóż rybę do naczynia żaroodpornego. Obłóż warzywami i skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr.
Krok 4
Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Halibut pieczony z warzywami
Miłośnicy odpoczynku nad morzem zapewne kojarzą halibuta w wersji smażonej, który występuje w menu niemal wszystkich nadmorskich restauracji. Spróbujcie innej wersji tej pysznej ryby we własnej kuchni. Halibut pieczony z warzywami to wyjątkowa propozycja na ciekawe połączenie, które zaspokoi gusta kulinarne nawet najbardziej wymagających smakoszy. Wystarczy ryba, ulubione jarzyny, przyprawy, sok z cytryny i masło. Czas zatem na obiad w iście królewskim stylu! Zapraszamy na halibuta z piekarnika z warzywami.
Dla kogo?
Halibut pieczony z warzywami jest doskonałą propozycją dla miłośników dań rybnych, którzy poszukują urozmaicenia codziennego menu. Sprawdzi się w jadłospisie osób, które starają się unikać smażonych dań. Przygotowując halibuta pieczonego, nie musisz obawiać się o jego przypalenie czy wysuszenie, nie musisz również zaglądać do niego co kilka minut.
Na jaką okazję?
Halibut z warzywami to idealne danie na imprezę. Gwarantujemy, że zachwyci każdego. Pieczony halibut to przepis także na świąteczny obiad lub elegancką kolację dla rodziny. Ryba jest kapitalną alternatywą dla wieprzowiny lub drobiu, które znacznie częściej pojawiają się na talerzach.
Czy wiesz, że?
Zanim podasz halibuta pieczonego w piekarniku, poznaj garść informacji na jego temat. Halibut jest największym przedstawicielem ryb z rodziny flądrowatych. Może osiągać nawet ponad 3,5 m. Prowadzi przydenny tryb życia, najczęściej odpoczywając na boku.
Dla urozmaicenia:
Halibut z piekarnika z warzywami najlepiej smakuje przygotowany tuż przed podaniem. Danie możesz zaserwować wprost z naczynia, w którym było pieczone. Jako uzupełnienie przepisu na halibuta z warzywami wybierz ryż lub kuskus. Pieczony halibut to sprawdzony pomysł na smaczny i kolorowy posiłek.


































