Składniki
600 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj marchew i seler na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w plastry.
Krok 2
Podsmaż wszystkie warzywa na oleju przez około 7 minut, następnie przypraw pieprzem i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 3
Rybę ułóż na warzywach.
Krok 4
Wymieszaj Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr ze śmietanką. Gotowym sosem polej rybę wraz z warzywami, po czym wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sandacz z duszonymi warzywami
Duszenie to dobry sposób na przygotowanie wielu potraw – zwłaszcza tych z warzyw. Lepiej niż gotowane, zachowują swój smak i zapach. Dzięki temu, że przyrządzone w ten sposób stają się miękkie, stanowią bardzo dobry dodatek do delikatnego mięsa z ryby. Dorsz z duszonymi warzywami to ciekawa propozycja na smaczne świąteczne danie. Stanowi też alternatywę dla klasycznej ryby po grecku, dzięki wykorzystaniu warzyw korzeniowych: marchewki oraz selera. Dobrze pasować będzie także dodatek pietruszki. Przygotuj to danie na Wigilię – dobrze sprawdzi się jako zamiennik karpia albo ryby w panierce. Podduś warzywa na patelni, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Ułóż na nich dorsza (pamiętaj, by wcześniej go osuszyć, zwłaszcza, jeśli używasz mrożonego). Całość polej sosem koperkowym, który dobrze podkreśli smak ryby i zapiecz. Podaj danie udekorowane gałązką koperku oraz kawałkami cytryny. Koniecznie przygotuj tę potrawę na nadchodzące święta i podziel się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego.