Sandacz z duszonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sandacz z duszonymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

634 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

762 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

888 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj marchew i seler na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w plastry.

Sandacz z duszonymi warzywami - Krok 1

Krok 2

Podsmaż wszystkie warzywa na oleju przez około 7 minut, następnie przypraw pieprzem i przełóż do naczynia do zapiekania.

Sandacz z duszonymi warzywami - Krok 2

Krok 3

Rybę ułóż na warzywach.

Sandacz z duszonymi warzywami - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr ze śmietanką. Gotowym sosem polej rybę wraz z warzywami, po czym wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Sandacz z duszonymi warzywami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Karolina Zimińska

    Karolina Zimińska , 17.11.2016

    Bardzo łatwy i szybki sposób na rybę :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sandacz z duszonymi warzywamiSandacz z duszonymi warzywami

Duszenie to dobry sposób na przygotowanie wielu potraw – zwłaszcza tych z warzyw. Lepiej niż gotowane, zachowują swój smak i zapach. Dzięki temu, że przyrządzone w ten sposób stają się miękkie, stanowią bardzo dobry dodatek do delikatnego mięsa z ryby. Dorsz z duszonymi warzywami to ciekawa propozycja na smaczne świąteczne danie. Stanowi też alternatywę dla klasycznej ryby po grecku, dzięki wykorzystaniu warzyw korzeniowych: marchewki oraz selera. Dobrze pasować będzie także dodatek pietruszki. Przygotuj to danie na Wigilię – dobrze sprawdzi się jako zamiennik karpia albo ryby w panierce. Podduś warzywa na patelni, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Ułóż na nich dorsza (pamiętaj, by wcześniej go osuszyć, zwłaszcza, jeśli używasz mrożonego). Całość polej sosem koperkowym, który dobrze podkreśli smak ryby i zapiecz. Podaj danie udekorowane gałązką koperku oraz kawałkami cytryny. Koniecznie przygotuj tę potrawę na nadchodzące święta i podziel się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego.