
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj marchew i seler na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w plastry.

Krok 2
Podsmaż wszystkie warzywa na oleju przez około 7 minut, następnie przypraw pieprzem i przełóż do naczynia do zapiekania.

Krok 3
Rybę ułóż na warzywach.

Krok 4
Wymieszaj Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr ze śmietanką. Gotowym sosem polej rybę wraz z warzywami, po czym wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sandacz z duszonymi warzywami
Duszenie to dobry sposób na przygotowanie wielu potraw – zwłaszcza tych z warzyw. Lepiej niż gotowane, zachowują swój smak i zapach. Przyrządź warzywa w ten sposób, dzięki czemu staną się miękkie i będą stanowić bardzo dobry dodatek do delikatnego mięsa z sandacza. Spróbuj naszej propozycji i zobacz, jakie to smaczne!
Dla kogo?
Filet z sandacza z piekarnika z warzywami to danie dla fanów ryb i warzyw. Połączone razem tworzą doskonałą kompozycję, której nie sposób się oprzeć. A to wszystko w jedyne 45 minut! Niech sandacz z warzywami dołączy na stałe do Twojego menu i zachwyca walorami.
Na jaką okazję?
Sandacz z duszonymi warzywami to idealne danie na święta – dobrze sprawdzi się jako zamiennik karpia albo ryby w panierce. Stanowi także alternatywę dla klasycznej ryby po grecku, dzięki wykorzystaniu warzyw korzeniowych: marchewki oraz selera.
Czy wiesz, że?
Podduś warzywa na patelni, a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego. Ułóż na nich sandacza (pamiętaj, by wcześniej go osuszyć, zwłaszcza jeśli używasz mrożonego). Całość polej sosem koperkowym, który dobrze podkreśli smak ryby i zapiecz. Tak przygotowany sandacz pieczony z warzywami to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Dla urozmaicenia:
Podaj danie udekorowane gałązką koperku oraz kawałkami cytryny. Dzięki temu sandacz w warzywach będzie nie tylko apetyczny, ale również przyciągnie uwagę gości. Koniecznie przygotuj tę potrawę i podziel się z nami swoją opinią. Napisz w komentarzu, jak smakował Ci filet z sandacza z piekarnika.


































