Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym
łatwe
743 osoby zapisały

Składniki
600 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
200 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój ogórka wzdłuż, usuń pestki łyżeczką i pokrój go, wraz z selerem, w cienkie plastry.

Krok 2
Następnie podsmaż na oleju przez 5 minut i przełóż do naczynia do zapiekania.

Krok 3
Ułóż filety rybne na warzywach i lekko oprósz odrobiną pieprzu.

Krok 4
Ziemniaki pokrój na kawałki i ułóż obok ryby. . Następnie przygotuj kremowy sos - wymieszaj zawartość opakowania ze śmietaną oraz 4 łyżkami wody. Polej nim rybę oraz ziemniaki.

Krok 5
Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw danie do smaku (jeśli uznasz to za konieczne), po czym podawaj udekorowane siekanym koperkiem oraz kawałkiem cytryny.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej