Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym
łatwe
700 osób zapisało

Składniki
600 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
200 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój ogórka wzdłuż, usuń pestki łyżeczką i pokrój go, wraz z selerem, w cienkie plastry.
Krok 2
Następnie podsmaż na oleju przez 5 minut i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 3
Ułóż filety rybne na warzywach i lekko oprósz odrobiną pieprzu.
Krok 4
Ziemniaki pokrój na kawałki i ułóż obok ryby. . Następnie przygotuj kremowy sos - wymieszaj zawartość opakowania ze śmietaną oraz 4 łyżkami wody. Polej nim rybę oraz ziemniaki.
Krok 5
Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw danie do smaku (jeśli uznasz to za konieczne), po czym podawaj udekorowane siekanym koperkiem oraz kawałkiem cytryny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej