Zapiekanka z selerem naciowym - z rybą w sosie | Przepisy.pl pixel

Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

heart
549 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

420 osób wydrukowało

Pobierz pdf

743 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój ogórka wzdłuż, usuń pestki łyżeczką i pokrój go, wraz z selerem, w cienkie plastry.

Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - Krok 1

Krok 2

Następnie podsmaż na oleju przez 5 minut i przełóż do naczynia do zapiekania.

Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - Krok 2

Krok 3

Ułóż filety rybne na warzywach i lekko oprósz odrobiną pieprzu.

Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki pokrój na kawałki i ułóż obok ryby. . Następnie przygotuj kremowy sos - wymieszaj zawartość opakowania ze śmietaną oraz 4 łyżkami wody. Polej nim rybę oraz ziemniaki.

Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - Krok 4

Krok 5

Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw danie do smaku (jeśli uznasz to za konieczne), po czym podawaj udekorowane siekanym koperkiem oraz kawałkiem cytryny.

Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Łukasz Jędrzejczak

    Łukasz Jędrzejczak , 18.09.2019

    polecam tylko wiecej soli i parmezan

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej