Ryba zapiekanka w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym
łatwe
745 osób zapisało

Składniki
600 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
200 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój ogórka wzdłuż, usuń pestki łyżeczką i pokrój go, wraz z selerem, w cienkie plastry.

Krok 2
Następnie podsmaż na oleju przez 5 minut i przełóż do naczynia do zapiekania.

Krok 3
Ułóż filety rybne na warzywach i lekko oprósz odrobiną pieprzu.

Krok 4
Ziemniaki pokrój na kawałki i ułóż obok ryby. . Następnie przygotuj kremowy sos - wymieszaj zawartość opakowania ze śmietaną oraz 4 łyżkami wody. Polej nim rybę oraz ziemniaki.

Krok 5
Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw danie do smaku (jeśli uznasz to za konieczne), po czym podawaj udekorowane siekanym koperkiem oraz kawałkiem cytryny.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej