Przepisy na Ryby Pieczone | Przepisy.pl pixel

Dania z Pieczonymi Rybami

77 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (77)

Dorsz z piekarnika z warzywami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

141

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne mięso ryby i podsmażone warzywa to doskonała propozycja na niedzielny obiad. Dorsz piec...
Ryba z cukinią
ratingratingratingratingrating

98

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tołpyga to ryba słodkowodna o delikatnym białym mięsie, którego smak będzie świetnie pasował do z...
Zapiekany dorsz z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

187

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Dobrą propozycją na bożonarodzeniowy stół będzie zapiekany dorsz z ziemniakami przyrządzony wedłu...
Ryba z warzywami i suszoną śliwką
ratingratingratingratingrating

98

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Ryba po podhalańsku to doskonały sposób na pyszny obiad. Łączy w sobie wyrazisty smak ryby oraz w...
Ryba po marynarsku
ratingratingratingratingrating

105

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zapiekanka rybna to posiłek, który można podawać na różne okazje – sprawdzi się jako główne danie...
Łosoś pieczony z sosem chrzanowym na grillowanych warzywach
ratingratingratingratingrating

76

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Szukasz sposobu na przygotowanie łososia? Spróbuj, jak smakuje z sosem chrzanowym i grillowanymi...
Łosoś pieczony w miodowym sosie
ratingratingratingratingrating

72

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Gorczycę z Kanady i Czarny pieprz z Wietnamu Knorr rozetrzyj na miazgę w moździerzu, połącz z mio...
Sandacz z duszonymi warzywami
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Duszenie to dobry sposób na przygotowanie wielu potraw – zwłaszcza tych z warzyw. Lepiej niż goto...
Dorsz po włosku
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Dorsz to ryba, która dobrze sprawdza się w wielu daniach. Jej mięso jest mocno zwarte, nie rozpad...
Łosoś pieczony z sosem bolognese
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zastanawiasz się, w jaki sposób przyrządzić filety z łososia? Połącz tę delikatną rybę z pomidoro...
Ryba zapiekana w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz wigilijnego dania, które jest nie tylko smaczne, ale również proste do przygotowani...
Mintaj pieczony z porem
ratingratingratingratingrating

67

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne kawałki mintaja, pieczone z porem i warzywami strączkowymi to potrawa nieskomplikowana...
Ryba z sosem pieczarkowym
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie dla kilku osób? Mówisz i masz! Co powiesz na rybę w sosie p...
Dorsz po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Dorsz po meksykańsku to doskonała wigilijna propozycja dla tych, którzy lubią inspirować się kuch...
Łosoś gotowany na parze w warzywach
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma si...
Sandacz z tapenadą oliwkową
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sandacz z tapenadą oliwkową to danie proste i jednocześnie wykwintne, doskonałe na świąteczny obi...
Zapiekany łosoś à la carbonara
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sos carbonara służyć może nie tylko jako baza do makaronu. Z powodzeniem możesz zaserwować go tak...
Halibut pieczony z warzywami
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Miłośnicy odpoczynku nad morzem zapewne kojarzą halibuta w wersji smażonej, który występuje w men...
Sandacz zapiekany w kaszy gryczanej
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Ryba i kasza gryczana? To naprawdę smaczne połączenie, które dobrze sprawdzi się jako danie na wi...
Zapiekana ryba z puree ziemniaczanym
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz urozmaicenia codziennych dań obiadowych? Zainspiruj się i przyrządź zapiekaną rybę, która...
Sandacz duszony w koprze włoskim
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sandacz duszony w koprze włoskim to ciekawa alternatywa dla klasycznej ryby po grecku. Do jego pr...
Dorsz zapiekany w migdałach
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Dorsz zapiekany w migdałach to wyśmienita alternatywa dla ryby smażonej w panierce. Delikatny sma...
Pieczony pstrąg
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Połączenie delikatnej ryby z pysznym boczkiem podbije twoje podniebienie. Jeśli dotychczas serwow...
Pstrąg faszerowany kiszoną kapustą
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Jeśli szukasz propozycji na smaczną rybę na Boże Narodzenie, to jesteś w odpowiednim miejscu. Wyp...
Mintaj zapiekany z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Mintaj to wyjątkowo delikatna ryba, która świetnie sprawdzi się do przygotowania smacznej zapieka...
Pstrąg z grilla
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Czosnek pokrój w plastry, a cytrynę podziel na cząstki.
Łosoś pieczony w boczku z sosem musztardowo-miodowym
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Łosoś w ostatnim czasie króluje na naszych stołach, jest rybą często i chętnie kupowaną przez Pol...
Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeśli szukasz sposobów na włączenie ryby do swojego jadłospisu, ten przepis na rybę pieczoną z po...
Karp pieczony
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Lubisz ryby lub po prostu masz ochotę na danie rybne? Ta propozycja na karpia pieczonego jest dos...

Ciekawostki i porady

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba pieczonaRyba pieczona

Ryba pieczona w folii lub w pergaminie, z dodatkiem sosu, warzyw lub rodzynek – jak widać, sposobów na jej przygotowanie jest wiele, a każdy z nich zachwyca smakiem. To, jaki rodzaj ryby wybierzesz, zależy od Ciebie, choć najlepiej sprawdzą się: dorsz, pstrąg, halibut oraz karp. Przed pieczeniem, wybraną sztukę należy skropić z obu stron sokiem z cytryny, a następnie oprószyć pieprzem, ziołami i specjalną przyprawą. Zamarynowane filety zawiń szczelnie w folię lub w pergamin i wstaw do nagrzanego piekarnika. Pamiętaj jednak, by nie piec ryby zbyt długo (za długie trzymanie w piekarniku spowoduje, że stanie się sucha). Gotowe danie możesz podawać w towarzystwie gotowanych ziemniaków oraz sezonowej surówki. Zastanawiasz się, jakie danie przyrządzić? Zrób pstrąga z grzybami i migdałami, łososia w kremowym sosie z warzywnym spaghetti, rybę z krewetkami, ananasem i liściem bananowca, sandacza z tapenadą oliwkową lub pieczonego dorsza z suszonymi pomidorami, świeżą bazylią i sosem pieprzowym. Dobrym pomysłem będzie także przygotowanie pieczonego pstrąga z chrupiącymi łódeczkami ziemniaczanymi z dodatkiem szpinaku. Pieczona w świeżych ziołach i cytrynie ryba nie tylko wybornie smakuje, ale również efektownie wygląda. Szczególnie, jeśli podasz ją z ziemniakami wypełnionymi farszem. Nadzienie wykonasz na bazie przysmażonego szpinaku, czosnku, cebuli oraz odrobiny kwaśnej śmietany. Nic nie stoi na przeszkodzie, by śmietanę zastąpić jogurtem naturalnym lub kefirem. Całość przełóż do wydrążonych ziemniaków i posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj razem z pstrągiem. Jeśli lubisz mocno wyczuwalny smak warzyw w potrawach, koniecznie zrób zapiekaną tołpygę z cukinią. Do żaroodpornego naczynia wlej cienką warstwę sosu, a następnie układaj na przemian plastry cukinii i kawałki ryby. Gotową zapiekankę zalej pozostałym sosem i piecz. Danie podawaj posypane grubo posiekaną natką pietruszki. W tej kategorii znajdziesz wszystkie informacje na temat pieczonej ryby. Czekają na Ciebie przepisy, video przepisy oraz porady szefa kuchni. Zapraszamy!