
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
sałatka:
150 gramów
150 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Posiekaj drobno czosnek. Wetrzyj w filety 1 łyżkę oliwy wymieszanej z sokiem z cytryny i czosnkiem. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Piecz przez 8-10 min.
Krok 2
Tymczasem wymieszaj z pomidorami zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Poczekaj, aż się zagotuje. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10 min.
Krok 3
Podawaj rybę z sosem, z sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych polaną 1 łyżką stołową oliwy z oliwek.
Dobra rada:
Łosoś to wartościowe źródło białka i zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3. Aby upewnić się, że kupujesz świeżą rybę, sprawdź, czy ma delikatny, przyjemny zapach.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś pieczony z sosem bolognese
Zastanawiasz się, w jaki sposób przyrządzić filety z łososia? Połącz tę delikatną rybę z pomidorowym sosem. Łosoś w sosie bolognese to doskonała propozycja na obiad lub kolację. Od czego zacząć? Najpierw drobno pokrój czosnek, mieszając go z oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną marynatę wetrzyj w filety. Łososia dopraw jeszcze świeżo zmielonym pieprzem i upiecz w piekarniku. Gdy będzie się piekł, świeże pomidory pokrój w kostkę (nadawać się będą także warzywa z puszki). Wymieszaj je z sosem bolońskim i dopraw według uznania. Warto dołączyć także fasolkę szparagową lub marchewkę pokrojoną w słupki – ugotowana al dente będzie chrupiąca i urozmaici sos. Następnie zagotuj wszystko, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze chwilę. Przygotuj sałatkę z rukoli i pomidorków koktajlowych, skrop ją oliwą i dopraw pieprzem. Gotową rybę połóż na talerz, polej sosem i udekoruj świeżymi listkami bazylii, a obok nałóż sałatkę. Wypróbuj nasz przepis na łososia w sosie bolognese i podziel się nim ze znajomymi!