Lasagne z wędzonym łososiem i szpinakiem
łatwe
82 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
100 gramów
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
350 mililitrów
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Przygotuj serowy ser - fix rozmieszaj ze śmietaną i zagotuj.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na patelni a następnie dodaj umyte liście szpinaku. Dołóż ser ricotta, wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 3
Do naczynia żaroodpornego wyłóż łyżkę sosu i rozsmaruj. Następnie połóż pierwszą warstwę makaronu – 3 płaty i posmaruj sosem.
Krok 4
Na sos nałóż połowę szpinaku oraz plastry łososia – również połowę. Posmaruj teraz sosem i przykryj kolejną warstwą makaronu. Całą czynność powtórz raz jeszcze.
Krok 5
Ostatnią (trzecią) warstwę makaronu polej pozostałym sosem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C i zapiekaj przez 20 minut.

Dobra rada:
Zamiast świeżego szpinaku możesz użyć również mrożonego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































