Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

408 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

278 osób wydrukowało

Pobierz pdf

461 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

1 sztuka

0.3 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę obierz ze skóry i oddziel ości. Przełóż rybę do miski, dodaj jajko i rozdrobnij dokładnie widelcem. Dodaj majonez.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - Krok 1

Krok 2

Paprykę oraz cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dodaj kukurydzę i dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli, jeśli uznasz za stosowne.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - Krok 2

Krok 3

Kromki pieczywa przekrój na połówki i na każdą z nich nałóż porcję rybnej pasty. Kanapki udekoruj listkami sałaty oraz ziołami.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taką pastę możesz zaostrzyć dodając do niej szczyptę ostrej papryki.

2

Opinie o przepisie

  • Anna Tokarska

    Anna Tokarska

    pyszna!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Kryński

    Maciej Kryński

    do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej