Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą
łatwe
751 osób zapisało
Składniki
100 gramów
3 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
0.3 sztuki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makrelę obierz ze skóry i oddziel ości. Przełóż rybę do miski, dodaj jajko i rozdrobnij dokładnie widelcem. Dodaj majonez.
Krok 2
Paprykę oraz cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dodaj kukurydzę i dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli, jeśli uznasz za stosowne.
Krok 3
Kromki pieczywa przekrój na połówki i na każdą z nich nałóż porcję pasta z makreli. Kanapki udekoruj listkami sałaty oraz ziołami.
Dobra rada:
Pasta z makreli nabierze ostrzejszego smaku z dodatkiem szczypty ostrej papryki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą
Znudziły Ci się zwykłe kanapki z tymi samymi składnikami? Przychodzimy z alternatywą! Przed Tobą pasta z makreli i kukurydzy, którą wykorzystasz do posmarowania ulubionego pieczywa. Zapoznaj się z listą składników, naszymi wskazówkami i do dzieła. Rozpoczynaj kulinarne przygotowania.
Dla kogo?
Pasta z makreli z jajkiem i papryk będzie doskonałą propozycją dla zwolenników ryb, ponieważ ich smak jest w tym specjale bardzo wyczuwalny. Zadowoleni będą także fani warzyw, ponieważ w naszej recepturze znajdziesz m.in. cebulę, paprykę oraz kukurydzę. Ten zestaw składników pozwoli na przygotowanie znakomitej pasty!
Na jaką okazję?
Pasta z makreli z papryką pojawi się na Twoim talerzu w 15 minut. Proces przygotowania jest naprawdę szybki, dlatego możesz wykorzystać naszą recepturę w dowolnym momencie dnia. Śniadanie z pastą z makreli umili Ci poranek. Kolacja z kanapkami będzie natomiast przyjemnym akcentem wieczoru.
Czy wiesz, że?
Przygotowania pasty rozpocznij od wybrania świeżej ryby. Makrelę obierz ze skóry i oddziel ości. Przełóż rybę do miski, dodaj jajko i rozdrobnij dokładnie widelcem. Dodaj majonez. Pasta z makreli z kukurydzą już prawie gotowa, do miski dołóż jeszcze pokrojone warzywa i przyprawy.
Dla urozmaicenia:
Pasta z makreli wędzonej z kukurydzą najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa. Możesz także dorzucić do kanapek świeże warzywa, np. sałatę. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu. Mamy nadzieję, że wszystko Ci smakowało!