Pasta z makreli z papryką i z kukurydzą: z jajkiem | Przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

534 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

393 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

751 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

0.3 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę obierz ze skóry i oddziel ości. Przełóż rybę do miski, dodaj jajko i rozdrobnij dokładnie widelcem. Dodaj majonez.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - Krok 1

Krok 2

Paprykę oraz cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dodaj kukurydzę i dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli, jeśli uznasz za stosowne.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - Krok 2

Krok 3

Kromki pieczywa przekrój na połówki i na każdą z nich nałóż porcję pasta z makreli. Kanapki udekoruj listkami sałaty oraz ziołami.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Pasta z makreli nabierze ostrzejszego smaku z dodatkiem szczypty ostrej papryki.

3

Opinie o przepisie

  • Kazimierz Czapiewski

    Kazimierz Czapiewski , 02.12.2020

    pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Tokarska

    Anna Tokarska , 20.03.2017

    pyszna!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Kryński

    Maciej Kryński , 25.01.2017

    do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydząKanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą

Znudziły Ci się zwykłe kanapki z tymi samymi składnikami? Przychodzimy z alternatywą! Przed Tobą pasta z makreli i kukurydzy, którą wykorzystasz do posmarowania ulubionego pieczywa. Zapoznaj się z listą składników, naszymi wskazówkami i do dzieła. Rozpoczynaj kulinarne przygotowania.

Dla kogo?

Pasta z makreli z jajkiem i papryk będzie doskonałą propozycją dla zwolenników ryb, ponieważ ich smak jest w tym specjale bardzo wyczuwalny. Zadowoleni będą także fani warzyw, ponieważ w naszej recepturze znajdziesz m.in. cebulę, paprykę oraz kukurydzę. Ten zestaw składników pozwoli na przygotowanie znakomitej pasty!

Na jaką okazję?

Pasta z makreli z papryką pojawi się na Twoim talerzu w 15 minut. Proces przygotowania jest naprawdę szybki, dlatego możesz wykorzystać naszą recepturę w dowolnym momencie dnia. Śniadanie z pastą z makreli umili Ci poranek. Kolacja z kanapkami będzie natomiast przyjemnym akcentem wieczoru.

Czy wiesz, że?

Przygotowania pasty rozpocznij od wybrania świeżej ryby. Makrelę obierz ze skóry i oddziel ości. Przełóż rybę do miski, dodaj jajko i rozdrobnij dokładnie widelcem. Dodaj majonez. Pasta z makreli z kukurydzą już prawie gotowa, do miski dołóż jeszcze pokrojone warzywa i przyprawy.

Dla urozmaicenia:

Pasta z makreli wędzonej z kukurydzą najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa. Możesz także dorzucić do kanapek świeże warzywa, np. sałatę. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu. Mamy nadzieję, że wszystko Ci smakowało!