Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą
łatwe
664 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
3 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
0.3 sztuki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makrelę obierz ze skóry i oddziel ości. Przełóż rybę do miski, dodaj jajko i rozdrobnij dokładnie widelcem. Dodaj majonez.

Krok 2
Paprykę oraz cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dodaj kukurydzę i dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli, jeśli uznasz za stosowne.

Krok 3
Kromki pieczywa przekrój na połówki i na każdą z nich nałóż porcję pasta z makreli. Kanapki udekoruj listkami sałaty oraz ziołami.


Dobra rada:
Pasta z makreli nabierze ostrzejszego smaku z dodatkiem szczypty ostrej papryki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej