Pasta sojowa z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta sojowa z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

250 gramów

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryb posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw.

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Zagotuj bulion, dodaj jarzyny i gotuj kilka minut.

Krok 4

Następnie włóż filety z ryby i gotuj na niewielkim ogniu około 20 minut.

Krok 5

Soję, rybę i warzywa przepuść przez maszynkę, a następnie zmiksuj z majonezem, solą i pieprzem.

Krok 6

Wymieszaj ze szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej