
Składniki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
250 gramów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z ryb posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw.
Krok 2
Warzywa obierz i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Zagotuj bulion, dodaj jarzyny i gotuj kilka minut.
Krok 4
Następnie włóż filety z ryby i gotuj na niewielkim ogniu około 20 minut.
Krok 5
Soję, rybę i warzywa przepuść przez maszynkę, a następnie zmiksuj z majonezem, solą i pieprzem.
Krok 6
Wymieszaj ze szczypiorkiem.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej