Pasta sojowa z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta sojowa z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

250 gramów

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryb posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw.

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Zagotuj bulion, dodaj jarzyny i gotuj kilka minut.

Krok 4

Następnie włóż filety z ryby i gotuj na niewielkim ogniu około 20 minut.

Krok 5

Soję, rybę i warzywa przepuść przez maszynkę, a następnie zmiksuj z majonezem, solą i pieprzem.

Krok 6

Wymieszaj ze szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej