
Składniki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
250 gramów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z ryb posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw.
Krok 2
Warzywa obierz i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Zagotuj bulion, dodaj jarzyny i gotuj kilka minut.
Krok 4
Następnie włóż filety z ryby i gotuj na niewielkim ogniu około 20 minut.
Krok 5
Soję, rybę i warzywa przepuść przez maszynkę, a następnie zmiksuj z majonezem, solą i pieprzem.
Krok 6
Wymieszaj ze szczypiorkiem.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej




























