Pasta sojowa z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta sojowa z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

250 gramów

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryb posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw.

Krok 2

Warzywa obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Zagotuj bulion, dodaj jarzyny i gotuj kilka minut.

Krok 4

Następnie włóż filety z ryby i gotuj na niewielkim ogniu około 20 minut.

Krok 5

Soję, rybę i warzywa przepuść przez maszynkę, a następnie zmiksuj z majonezem, solą i pieprzem.

Krok 6

Wymieszaj ze szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta sojowa z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej