
Składniki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
250 gramów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z ryb posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw.
Krok 2
Warzywa obierz i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Zagotuj bulion, dodaj jarzyny i gotuj kilka minut.
Krok 4
Następnie włóż filety z ryby i gotuj na niewielkim ogniu około 20 minut.
Krok 5
Soję, rybę i warzywa przepuść przez maszynkę, a następnie zmiksuj z majonezem, solą i pieprzem.
Krok 6
Wymieszaj ze szczypiorkiem.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej