
Składniki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
250 gramów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z ryb posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw.
Krok 2
Warzywa obierz i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Zagotuj bulion, dodaj jarzyny i gotuj kilka minut.
Krok 4
Następnie włóż filety z ryby i gotuj na niewielkim ogniu około 20 minut.
Krok 5
Soję, rybę i warzywa przepuść przez maszynkę, a następnie zmiksuj z majonezem, solą i pieprzem.
Krok 6
Wymieszaj ze szczypiorkiem.
Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej