Flaczki z lina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lina oczyść, natrzyj solą i pozostaw w chłodnym miejscu na 60 minut.

Krok 2

Zdejmij skórę, wyjmij ości, a mięso pokrój w paseczki.

Krok 3

Duś na maśle* pod przykryciem przez około 10 minut.

Krok 4

Z włoszczyzny i ryby ugotuj wywar.

Krok 5

Pietruszkę, selera i cebulę pokrój na mniejsze kawałki i uduś na maśle*. Dodaj do wywaru.

Krok 6

Wrzuć majeranek, gałkę, imbir, sól i pieprz i gotuj przez 15 minut.

Krok 7

Minutę przed końcem gotowania dodaj śmietanę i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej