Flaczki z lina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaczki z lina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lina oczyść, natrzyj solą i pozostaw w chłodnym miejscu na 60 minut.

Krok 2

Zdejmij skórę, wyjmij ości, a mięso pokrój w paseczki.

Krok 3

Duś na maśle* pod przykryciem przez około 10 minut.

Krok 4

Z włoszczyzny i ryby ugotuj wywar.

Krok 5

Pietruszkę, selera i cebulę pokrój na mniejsze kawałki i uduś na maśle*. Dodaj do wywaru.

Krok 6

Wrzuć majeranek, gałkę, imbir, sól i pieprz i gotuj przez 15 minut.

Krok 7

Minutę przed końcem gotowania dodaj śmietanę i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaczki z lina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pałki na ryżu
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej