
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 pęczek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Lina oczyść, natrzyj solą i pozostaw w chłodnym miejscu na 60 minut.
Krok 2
Zdejmij skórę, wyjmij ości, a mięso pokrój w paseczki.
Krok 3
Duś na maśle* pod przykryciem przez około 10 minut.
Krok 4
Z włoszczyzny i ryby ugotuj wywar.
Krok 5
Pietruszkę, selera i cebulę pokrój na mniejsze kawałki i uduś na maśle*. Dodaj do wywaru.
Krok 6
Wrzuć majeranek, gałkę, imbir, sól i pieprz i gotuj przez 15 minut.
Krok 7
Minutę przed końcem gotowania dodaj śmietanę i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej