Cukinia duszona z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia duszona z boczkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzony boczek drobno pokrój i usmaż na patelni, dodaj pokrojoną w piórka cebulę.

Krok 2

Cukinię pokrój w plastry i smaż razem z boczkiem. Dodaj wino, duś do momentu odparowania płynu.

Krok 3

Następnie dodaj pomidory, wymieszaj i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej