Cukinia duszona z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia duszona z boczkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzony boczek drobno pokrój i usmaż na patelni, dodaj pokrojoną w piórka cebulę.

Krok 2

Cukinię pokrój w plastry i smaż razem z boczkiem. Dodaj wino, duś do momentu odparowania płynu.

Krok 3

Następnie dodaj pomidory, wymieszaj i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia duszona z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej